İsrail Ordusu, Gazze’de İslam Üniversitesi’ni Hedef Aldı
İsrail, Gazze Şeridi’nde zorla yerinden edilmiş olan Filistinlilerin barındığı İslam Üniversitesi’ne ait binayı bombaladı.
İlk saldırının ardından, evlerini geri almak için bina çevresine dönen Filistinli siviller, yine İsrail ordusunun hedefi oldu. Bu saldırıda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bilgisi geldi.
350 Binden Fazla Filistinli Yerinden Edildi
Gazze Hükümeti Medya Ofisi, bu ayın başından itibaren İsrail güçlerinin Gazze’de toplamda 70 yüksek katlı yapıyı yıktığını ve 120 binaya ağır hasar verdiğini duyurdu. Ayrıca ofis, İsrail’in bombardımanları sonucunda Gazze Şehri’nde 350 binden fazla Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.
Ek olarak, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana başlayan saldırılar sonucunda Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 64 bin 871’e, yaralı sayısının ise 164 bin 610’a ulaştığı belirtildi. Bu durum, bölgedeki insani krizin derinleşmesine sebep oluyor.