Bolu’da Sahte Plakalı Araçla Trafikte Yakalanan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza Kesildi

Bolu’da Sahte Plaka ile Yakalanan Sürücü İfadesi Alınmak Üzere Gözaltına Alındı

Bolu’da, trafiğe sahte plaka takarak çıkan bir sürücü, polis tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı. Sürücüye, 46 bin 302 lira para cezası kesilirken, “Resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Olayın Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Elde edilen bilgilere göre, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarında 34 EGS 031 plakasına sahip aracın sahte olduğu tespit edilince emniyet birimleri harekete geçti. Haberin duyulmasının ardından, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi civarında aracı ve sürücüsü Nazım G.’yi kısa bir sürede yakaladı.

Yapılan detaylı inceleme sonucunda, aracın ruhsatında bulunan plakanın sahte olduğu ortaya çıktı. Gerçek plakanın 14 AAD 638 olduğu ve sistemde arama kaydının bulunduğu anlaşıldı. Bunun üzerine, olay yerinde bulunan asayiş ekipleri de devreye girdi.

Sürücü Gözaltına Alındı

Asayiş şubesi ekipleri, sahte plakalı aracı kullanan Nazım G.’yi “Resmi belgede sahtecilik” suçu nedeniyle gözaltına alırken, sürücü ifadesini almak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü. Söz konusu araç, çekici yardımıyla otoparka çekilerek işlem başlatıldı. Bu olay, sahte plakaların trafiği ne denli tehlikeye attığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum yapın

Exit mobile version