Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bodrum Zabıta Ekipleri, Doğayı Kirleten Otobüs Firmalarına Yönelik Cezai İşlemler Uyguladı

    Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, otobüs firmalarına doğaya çöp atanlar için ceza uyguladı. 2025’te toplam 140 işlemde 413 bin 420 TL para cezası kesildi. Denetimlerin çevre sağlığı için süreceği vurgulandı.

    Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, otobüs firmalarına doğaya çöp atanlar için

    Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, doğaya rastgele çöp atan otobüs firmalarını tek tek tespit ederek cezalandırma uygulamaları başlattı.

    Denetimlerin Detayları

    Zabıta ekipleri, Torba Kavşağı ve çevresinde gerçekleştirdikleri denetimlerde, yol kenarlarına atılan atıkları titizlikle inceledi. İncelemeler sırasında gözlemlenen yırtılmış otobüs biletleri, yolcu listeleri ve sefer belgeleri, firmaların kimliklerini belirlemek için kullanılarak ilgili otobüs şirketlerine idari cezalar uygulandı.

    Park Denetimleri Devam Ediyor

    Ayrıca, Bodrum Belediyesi’nin belirlediği otobüs park alanlarının dışındaki otobüslere yönelik denetimler de devam etmekte. İlk aşamada otobüs firmalarına yalnızca uyarıda bulunulurken, uyarıların ihlal edilmesi durumunda cezai işlemler hayata geçiriliyor.

    Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2025 yılı içinde bu iki konuyla ilgili olarak toplam 140 işlem gerçekleştirmiş ve ilgili kişi ile firmalara 413 bin 420 TL tutarında para cezası uygulamıştır. Belediye yetkilileri, bu çalışmaların kamu düzenini ve çevre sağlığını korumak amacıyla kararlılıkla süreceğini ifade etti.