Bodrum Açıklarında Düzensiz Göçmenlerin Botu Battı, Arama Kurtarma Faaliyetleri Devam Ediyor
Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında, lastik botun su alarak batması sonucu 7 düzensiz göçmenin cansız bedenlerine ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında, 2 göçmen ise yüzerek karaya çıkmayı başardı.
Olayın detaylarına göre, dün gece saat 01:06’da Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbarda, Ada Burnu civarında kayalıklarda bir kişinin yardım talep ettiği bildirildi. İhbarın ardından, bölgeye 3 Sahil Güvenlik botu ve özel dalış ekibi sevk edildi. Bir Afgan uyruklu göçmen, bulunduğu yerden kurtarılarak sahil güvenlik ekiplerine olayın gelişimini aktardı. İfadesinde, Bodrum’un Bitez bölgesinden 18 kişi ile birlikte açıldıkları lastik botunun batışını, yaklaşık 10 dakika içinde gerçekleştiğini ve 6 saat boyunca yüzmek zorunda kaldığını ifade etti.
Kurtarma Çalışmaları Genişletildi
Belirlenen bilgiler ışığında, bölgede arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Çalışmalara destek vermek üzere ek olarak 1 Sahil Güvenlik botu ve 1 helikopter bölgeye yönlendirildi. Yapılan çalışmalar neticesinde, Çelebi Adası’na ulaşan 1 düzensiz göçmen ile birlikte toplam 2 kişi sağ olarak kurtarıldı. Ancak ne yazık ki, ekipler 8 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaştı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda kayıp olan düzensiz göçmenlerin aranmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yetkililer, açılan soruşturma çerçevesinde olayın sebeplerini araştırıyor.










