Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bitlis’te Yeni Nesil Kameralı Alkolmetrelerle Trafik Denetimleri Başlatıldı

    Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü, yeni nesil kameralı alkolmetreleri devreye alarak trafik denetimlerinde şeffaflık sağlamayı hedefliyor. Başkomiser Uğur Altuntaş, bu sistemin, sürücülerin itirazlarını azaltacağını ve mahkemelerde delil olarak kullanılacağını vurguladı. Ayrıca, yapay zeka destekli kameralarla, polis memurlarının iş yükünün azalacağı belirtiliyor.

    Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü, yeni nesil kameralı alkolmetreleri devreye alarak

    Bitlis’te Alkol Denetimlerinde Yeni Dönem

    Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, alkol denetimlerinde yenilikçi bir adım atarak yeni nesil kameralı alkolmetre cihazlarını kullanmaya başladı.

    Bu modern sistem sayesinde, sürücülerin üfleme anı ve ölçüm süreci, cihazın entegre kamerası ile kaydedilecek. Böylece, ölçümlerin şeffaflığı artırılacak ve denetim sırasında yaşanabilecek tartışmaların önüne geçilecek. Yetkililer, bu kameralı alkolmetrelerin, ‘yanlış ölçüm’ iddialarını ortadan kaldıracağını ve işlemlerin hukuki süreçlerde delil niteliği taşıyacak şekilde kaydedileceğini ifade etti. Ayrıca, yapay zeka destekli ses ve görüntü alabilen yaka kameraları, trafik kontrollerinde emniyet güçlerine büyük kolaylık sağlayarak, bu görüntülerin mahkeme dosyalarında delil olarak kullanılmasını mümkün kılacak.

    Güvenli Hizmet İçin Yeni Araçlar

    Son günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla yeni araç desteği sağlanarak, jandarma ve emniyet ekiplerine 86 yeni araç temin edildi. Bu yeni araçlar ve teçhizatlar ile güvenli bir hizmet sunma hedefleniyor. Trafik denetimlerinde kullanılan kameralar ile yol kontrolü gerçekleştiren ekipler, vatandaşlardan olumlu geri dönüşler almayı başardı.

    Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Uğur Altuntaş, tüm polis memurlarının görüntü alabilme imkanına sahip olduğunu ve kameralardaki yüz ile plaka tanıma sistemlerinin iş süreçlerini kolaylaştırdığını belirtti. Altuntaş, bu kameraların vatandaşlarla polis arasında herhangi bir şüphe yaratmaması için kullanılmasının önemine dikkat çekti.

    Yüz Tanıma ve Alkolmetre Uygulamaları

    Sistem, plaka tanıma ve yüz tanıma özellikleri sayesinde, sürücülerin kimliklerini hızlı bir şekilde doğruluyor. Altuntaş, sahte ehliyet ve kimlik göstermeye çalışan sürücüler ile ilgili olarak, yüz tanıma sisteminin büyük avantaj sağladığını belirtti. Bu sayede, sürücülerin kimlik bilgileri daha hızlı tespit edilirken, polis memurlarının iş yükü de azaltılıyor.

    Başkomiser Altuntaş, yeni alkolmetre cihazlarının sunduğu fotoğraf çekme özelliği sayesinde, sürücülerin itirazu oranlarının azalacağını ifade etti. Alkolmetreyi kullanan vatandaşların, üfleme işlemi sırasında fotoğraflarının çekilmesinin, olası itirazların mahkemeye sunulmasında önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. Bu uygulamaların, mahkemelerin iş yükünü azaltmasına ve vatandaşlarla polis arasında karşılıklı güven duygusunu pekiştireceğine inanıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da belirttiği gibi, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” türündeki olumsuz durumların azalacağı öngörülüyor.