Bingöl’de meydana gelen otobüs kazası, Aydın’ın Nazilli ilçesinde acı bir haberle karşılandı. Kazada hayatını kaybedenlerin arasında, Nazilli’den Sözleşmeli Piyade Er Abdullah Kaya’nın da bulunduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, 27 yaşındaki Abdullah Kaya, Aydın’ın Nazilli ilçesindeki annesi Nevriye Bozkurt’un yanında geçirdiği bir haftalık izninin ardından birliğine dönüş yapmak üzere yola çıktı. Seyahat ederken, Bingöl-Diyarbakır yolu üzerindeki Genç ilçesi yakınlarında, otobüsün sürücüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek aracı şarampole devirdi. Kaza sonrası, ilk belirlemelere göre 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 38 kişinin ise yaralandığı bilgisi verildi. Abdullah Kaya’nın vefat haberi, Nazilli’de yaşayan ailesine ulaştı. Acı haberi, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy ile Askerlik Şubesi Başkanı Personel Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bünyamin Açıkgöz, Kaya’nın annesi Nevriye Bozkurt’a iletti.
Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik de olay sonrası bir taziye mesajı yayımladı. Tetik, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bingöl’de yoğun kar yağışı sebebiyle kaza geçiren yolcu otobüsünde yaşamını yitiren hemşerimiz Sözleşmeli Piyade Er Abdullah Kaya’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine sabır diliyorum.” Ayrıca, Abdullah Kaya’nın cenazesinin Erzurum’a götürüleceği ve burada defnedileceği belirtildi.