UNİDES Programı ile Öğrenci Projelerine Büyük Destek
Bingöl, 2025 yılı boyunca 16 üniversite öğrenci topluluğu tarafından hazırlanan projelerle dikkat çekiyor. Bu projeler, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (UNİDES) çerçevesinde 15 yerel ve 11 ulusal projeyle desteklenmeye hak kazandı. Toplamda 1 milyon 850 bin TL’lik hibe desteği, bu projelerin hayata geçmesine olanak sağlayacak.
Sertifika Töreni ile Projeler Taçlandırıldı
Bingöl’de Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen UNİDES kapsamında projelere imza atan üniversite öğrencileri için bir sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonu ile yapılan bu etkinlikte, öğrenci topluluklarının değerli katkıları, akademik danışmanlık ve proje koordinatörlerinin çabalarıyla yürütülen çalışmalarda yer alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Sertifika dağıtımı; Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük ve diğer yetkililer tarafından yapıldı.
Gençler İçin Fırsatlar Sunuluyor
UNİDES programı, gençlerin yaratıcılıklarını projeye dönüştürme şansı tanıyarak, şehir ve üniversite iş birliğini pekiştiriyor. Yetkililer, programın gençlerin sosyal sorumluluk, üretkenlik ve toplumsal bilinçlenme konularında önemli bir gelişim sunduğunu vurguladı.
2026 Yılı İçin Yeni Başvurular Bekleniyor
Ayrıca, 2026 yılı için UNİDES programına yönelik başvuru çağrısında bulunuldu. Yerel projelere 75 bin TL, ulusal projelere ise 125 bin TL destek verilmesi planlanırken, başvuruların 11 Şubat 2026 tarihinde sonlanacağı belirtildi. Bu fırsatlar, gençlerin yerel düzeydeki sorunlara çözümler üretebilmeleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

