Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bingöl’de Son İki Ayda Suç Oranlarında Düşüş, Tutuklamalarda Artış Gerçekleşti

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, son iki ayda yapılan güvenlik çalışmaları sonucunda suç oranlarının azaldığını ve tutuklamaların arttığını açıkladı. 2025’teki veriler, asayiş suçlarında önemli düşüşler ve etkili operasyonlarla 93 aranılan şahsın yakalandığını gösterdi.

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, son iki ayda yapılan

Bingöl’de Suç Oranları Düşerken Tutuklamalar Artıyor

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, son iki ay içerisinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında önemli veriler paylaştı. Yapılan istatistikler, suç oranlarının bir önceki yıla göre düştüğünü, tutuklamaların ise belirgin bir artış gösterdiğini ortaya koydu.

2025 Yılına Ait Verilerin Değerlendirilmesi

Vali Usta’nın başkanlığında düzenlenen Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’nda, 2025 yılı Ağustos ve Eylül aylarına ait özellikle asayiş suçlarıyla ilgili veriler aktarıldı. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük ve İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı da katıldı.

Asayiş suçları ile ilgili açıklamada bulunan Vali Usta, “1 Ağustos – 30 Eylül 2024 tarihlerinde 370, 2025’te ise 356 asayiş olayı yaşandı. Geçen seneye oranla, kişi hürriyetinden yoksun kılma suçunda yüzde 70, kişilerin huzur ve sükûnunu bozan olaylarda yüzde 8, cinsel saldırılarda yüzde 25 ve tehditte yüzde 28 azalma kaydedildi. Genel toplamda ise asayiş suçlarında yüzde 24’lük bir düşüş görülüyor” dedi.

Tutuklama ve Yakalama Rakamları

Ayrıca, aranan şahısların yakalanması adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Usta, son iki ay içinde 93 kişinin yakalanarak cezaevine teslim edildiğini belirtti. “Yine ifade için aranması olan toplam 267 kişi yakalandı. Silah kaçakçılığıyla ilgili düzenlenen operasyonlarda 35 ruhsatsız silah ele geçirildi ve 34 kişi hakkında işlem yapıldı” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelenin de titizlikle sürdüğünü aktaran Usta, 2024 yılında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 19 kişi tutuklanırken, 14 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandığını belirtti. Benzer sürecin 2025 yılında da devam ettiğini ve bu dönem içinde 67 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Güvenlik Operasyonları ve Denetim İstatistikleri

Vali Usta, terörle mücadele konusunda ise PKK/KCK terör örgütüne yönelik toplam 488 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Bu operasyonlar sonucunda 10 kişi yakalandı ve 3 kişi gözaltına alındı. Bunun dışında, trafik denetimlerinin de arttığını kaydeden Usta, 2025 yılında kontrol edilen araç sayısının geçen seneye oranla yüzde 9 arttığını, işlem yapılan araç sayısında ise yüzde 10’luk bir artış tespit edildiğini vurguladı.

Bingöl’deki bu güvenlik çalışmaları, bölgedeki asayişin iyileşmesine olumlu katkıda bulunmaya devam ediyor.