Bingöl’de Kadın Girişimcilerin Yufka Üretimindeki Başarısı, Organize Sanayi Bölgesine Taşındı

2 Min Read

Bingöl’de Kadın Girişimcilerin Yükselişi

Bingöl’de, 5 yıl önce bir dükkanda yufka üretimine başlayan kadınlar, bugün organize sanayi bölgesinde tonlarca ürün üreterek çevre illere dağıtım yapıyor.

Bir Başlangıçtan Daha Fazla

Bingöl AG Kadın Girişim Kooperatifi, 5 kadının bir araya gelmesiyle başlayan bu serüveni, şu anda 10 kadınla sürdürüyor. Küçük bir dükkanda başlayan yolculukları, büyük bir üretim yapısına dönüşmüş durumda. Dayanışma içinde çalışan bu kadınlar, tonlarca yufka üreterek Bingöl başta olmak üzere, komşu illere de ulaşmayı başarıyorlar. Son yıllarda ürün çeşitliliğini artıran kooperatif, yufkaların yanı sıra yöresel yemek olan sırın, mantı ve erişte gibi farklı lezzetler de üretmeye başladı. Kadınların birlikte çalışması ve gösterdikleri azim, çevredeki birçok kişiye örnek oluşturuyor.

Büyüyen Üretim Kapasitesi

Kooperatifin Başkanı Ayşe Eyüpkoca, başlangıçta günde yaklaşık 100 kilogram yufka üretimi yaptıklarını belirterek, “İlk başlarda 5 arkadaşla birlikte yufka yapmaya başladık. Zamanla ekiplerimizi büyütüp üretim kalitemizi artırdık. Şu anda Organize Sanayi Bölgesi’nde tonajlı bir üretim gerçekleştiriyoruz. Bingöl ve çevresindeki tüm ilçelere hizmet veriyoruz” dedi.

Gelecekteki Hedefler

Üretimin yanı sıra ürün çeşitliliğini genişlettiklerini de vurgulayan Eyüpkoca, “Yufkamızın yanında artık yöresel yemeğimiz sırın ile mantı ve erişte de üretiyoruz. İnşallah bir ay içerisinde lavaş hattımızı da devreye almayı planlıyoruz. Bu sayede ürün yelpazemizi daha da genişleteceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz 5 yıl, bizim için oldukça gurur verici bir süreç. Önümüzdeki 3-5 yıl içinde çok daha iyi konumlara geleceğimizi umuyoruz” şeklinde konuştu.

Share This Article
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir