Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bingöl’de 54 Okulda Eş Zamanlı Deprem Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi

Bingöl’de “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla 54 okulda eş zamanlı deprem tahliye tatbikatı yapıldı. MEB AKUB Bingöl Ekibi’nin düzenlediği etkinlikte, 17 bin 773 öğrenci ve öğretmen afet bilincini artırmak için eğitim aldı. Yetkililer, benzer uygulamaların yıl boyunca süreceğini duyurdu.

Bingöl'de "13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü" dolayısıyla 54

Bingöl’de Deprem Tahliye Tatbikatı Heyecanı

Bingöl’de, “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” etkinlikleri çerçevesinde, 54 okulda eş zamanlı olarak büyük bir deprem tahliye tatbikatı yapıldı.

Afet Bilincinin Artırılması İçin Tatbikatlar Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) Bingöl ekibi tarafından organize edilen tatbikatlar, “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” projesi çerçevesinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, il genelindeki 54 okulda 17 bin 773 öğrenci ve öğretmen, afet bilincinin arttırılmasına yönelik pratik tatbikata katıldı. Tatbikatların amacı, öğrencilerin deprem anındaki doğru davranışlarını geliştirmek ve güvenli alanlara hızlı bir şekilde tahliyelerini sağlamak olarak belirlendi.

Devam Eden Bilinçlendirme Faaliyetleri

Yetkililer, bu tür tatbikatların yıl boyunca devam edeceğini ve afetlere karşı farkındalığın artırılması ile risklerin azaltılmasına yönelik çalışmalara devam edileceğini ifade etti. Bu tür organizasyonlar, öğrencilerin hayati beceriler kazanması açısından büyük önem taşımaktadır.