Bingöl Üniversitesi Coğrafya Kulübü tarafından hayata geçirilen “Coğrafi Söyleşiler 2” etkinliği, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Bingöl Üniversitesi Coğrafya Kulübü’nün organize ettiği bu etkinlik, bilimsel sunumlar ve dinamik tartışmalarla dikkat çekti. Etkinliğin koordinasyonunu üstlenen Araştırma Görevlisi Abuzer Kayhan, farklı üniversitelerden gelen akademik deneyimlere ev sahipliği yaptı. Açılış konuşmalarında, Bingöl Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Esen, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cihan Bayrakdar, Bingöl Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Nemutlu ve Fırat Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Aşır Yüksel Kaya gibi uzman isimler yer aldı.
Etkinlik kapsamında, Türkiye’nin doğal afet riskleri arasında önemli bir yer tutan depremsellik konusu detaylı bir şekilde tartışıldı. Konuşmacılar, afetlerin coğrafi açıdan değerlendirilmesi ve mekansal etkileri üzerine sunumlar yaparak, olası Bingöl depreminin yol açabileceği sorunları ele aldı. “Coğrafi Söyleşiler 2”, öğrencilere bilimsel olarak bilgi sunarak akademik farkındalığı artırma açısından büyük bir takdir topladı.
Programın sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi verilirken, katılımcı öğrenciler arasında yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Bingöl Üniversitesi’nde “Coğrafi Söyleşiler 2” Etkinliği Başarıyla Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi Coğrafya Kulübü’nün düzenlediği “Coğrafi Söyleşiler 2” etkinliği, Araştırma Görevlisi Abuzer Kayhan’ın liderliğinde, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye’nin deprem riski ele alındı.