Bilecik’teki Atıksu Arıtma Tesisi, Yeniden Faaliyete Geçiyor: Başkan Subaşı; Maliyet Tasarrufu ve Çevre Koruma Vurgusu Yaptı

1 Min Read

BİLECİK (İHA) – Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Merkezi Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Subaşı, tesisin 2016 yılında tamamlanmış olmasına rağmen bazı yapısal sorunlar nedeniyle henüz devreye alınmadığını ifade etti.

Başkan Subaşı, 2016’da tamamlanan tesisin, fiziki aksaklıklar yüzünden işletilemediğini, ancak 2021 yılında başlatılan altyapı projeleri ile gerekli tadilatların yapılarak yeniden işlevsel hale getirildiğini açıkladı. 2025 yılı itibarıyla tesisin tamamen Bilecik Belediyesi tarafından işletileceğini ve başkaca bir firmadan hizmet alınmayacağını belirten Subaşı, bu durumun kamuya maliyet açısından yüzde 50 tasarruf sağladığını ve kaynakların daha verimli kullanılmasına olanak tanıdığını vurguladı. Subaşı, “Atık suların doğadan toplanarak tesise yönlendirilmesi, çevre koruma ve sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıyor. Bu girişim, doğaya verilen zararın önemli ölçüde azaltılmasına katkıda bulunmuştur” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version