Bilecik’te Ceviz ve Kiraz Bahçeleri İçin Don Zararıyla Mücadele Eğitimi Düzenlendi

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, çiftçilere ceviz ve kiraz bahçelerinde don zararını önlemeye yönelik eğitim verdi. Bakanlık yetkilileri ve ziraat odası başkanlarının katıldığı programda, ilgili teknik bilgiler ve uygulamalı yöntemler aktarıldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Ceviz ve Kiraz Bahçeleri İçin Eğitici Seminer Gerçekleştirildi

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile birlikte ceviz ve kiraz bahçelerinde don zararıyla mücadele yöntemleri üzerine bir eğitim programı düzenledi.

Programa katılanlar arasında Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş’ın yanı sıra Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Enstitü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Dr. M. Emin Akçay, Dr. Arzu Gündüz, yerel tarım müdürlüklerinin teknik ekipleri ile Merkez Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Bozüyük Ziraat Odası Başkanı Süleyman Çaydere, Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli ve birçok üretici yer aldı. Eğitim sırasında, ceviz ve kiraz bahçelerinde uygulamalı olarak bilgi verildi. Yapılan yerinde incelemeler ile don zararı ve bitkilere olan olumsuz etkileri ile korunma stratejileri hakkında uzmanlardan teknik bilgiler paylaşıldı.

Don Zararını Azaltacak Yöntemler Paylaşıldı

Eğitim programında, don sebebiyle meydana gelebilecek verim kayıplarını en aza indirmeye yönelik kültürel tedbirler, erken uyarı sistemleri, doğru çeşit seçimleri ve bahçe yönetimi konularında kapsamlı bilgiler sunuldu. Bu sayede çiftçilerin don zararıyla ilgili daha etkili yöntemler geliştirmesi hedefleniyor.



Gaziantep'te, karaciğer kanseri tedavisi gören 5 yaşındaki Elif Azra Yeniçeri,
Sıradaki Haber Minik Elif Azra, Karaciğer Kanseri Tedavisinin Ardından Hayatını Kaybetti