Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Emine Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen Uluslararası Sıfır Atık Forumu’na katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Emine Erdoğan’ın öncülüğündeki Uluslararası Sıfır Atık Forumu’na katıldı. Etkinlikte, Sıfır Atık Koordinatör Yardımcısı Uğur Kayiş sıfır atık politikaları ve döngüsel ekonomi konularını ele aldı. Rektör Zafer Asım Kaplancıklı, üniversitenin sürdürülebilirlik için yaptığı projeleri vurguladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Emine Erdoğan'ın öncülüğündeki Uluslararası Sıfır Atık

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın liderliğinde İstanbul’da yapılan Uluslararası Sıfır Atık Forumu’na katılım gösterdi.

Forumun Detayları ve Katılımcılar

Sıfır Atık Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı etkinlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iş birliğiyle gerçekleştirildi. Yüzlerce katılımcının ilgi gösterdiği forumda bakanlık temsilcileri, üniversiteler, yerel yönetimler, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları yer aldı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni temsil eden Sıfır Atık Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Uğur Kayiş, etkinlikte sıfır atık politikalarının yaygınlaşması, döngüsel ekonomi uygulamaları ve sürdürülebilir yaşam modelleri gibi konuları ele aldı. Ayrıca, atık yönetiminin iyileştirilmesi, kaynakların verimli kullanımı ve çevre bilincinin artırılması için yürütülen örnek uygulamalar değerlendirildi.

BŞEÜ’nün Sıfır Atık Hedefleri

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, üniversitenin çevre dostu projeleriyle sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar attığını belirterek, “Sıfır atık bilincini öğrencilerimiz aracılığıyla topluma yaymak için çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde ifade etti.