Bilecik Orman Yangını Tavuk Çiftliklerine Yaklaşıyor, İtfaiye Ekipleri Mücadeleyi Sürdürüyor

Bilecik’te 5 gündür süren orman yangını kısmen kontrol altına alınırken, alevler tavuk çiftliklerine yaklaşmaya başladı. Yangının yeniden alevlenmesiyle, ekipler ve köylüler yoğun bir mücadele veriyor.

Bilecik'te 5 gündür süren orman yangını kısmen kontrol altına alınırken,

Bilecik’teki Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Bilecik’te 5 gün önce başlayan orman yangını bugün yerini dumanlara bırakırken, bir noktada devam eden yangının alevleri tavuk çiftliklerine dayandı.

Sakarya Geyve’den Osmaneli’ye Ulaşan Alevler

Sakarya Geyve’de 4 gün önce çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek Bilecik’in Osmaneli ilçesine sıçramıştı. Sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alınan alevler, Paşalarboğazı mevkii ve Medetli köyü sınırlarında yeniden yükselmesiyle başladı.

Alevlere Havadan Müdahele

Paşalarboğazı mevkiinde alevler havadan müdahale ile söndürülürken, Medetli köyünde yangın kontrol altına alınamadı. Yangının, Medetli ve Höyük köyleri arasında bulunan tavuk çiftliklerine kadar yaklaşmasında endişe duyuluyor.

Tavuk Çiftlikleri için Tehlike Süsü

Verilere göre, yangını söndürmek için hem ekipler hem de köylüler canla başla mücadele ediyor. Yangının yayılmasını önlemek için yoğun çaba sarf ediliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı