Konya'nın Beyşehir, Akşehir ve Hüyük ilçelerinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde düzenlenen anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Beyşehir'deki Anıt Alanı'nda yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından protokol üyeleri, şehitlikte bir araya gelerek şehitler için dualar etti. Programa Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, ilçe protokolü, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Hüyük'te ise etkinlikler ilçe protokolünün katılımıyla Anıt Alanı'nda organize edildi. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Anma programına Hüyük Kaymakamı Muhammed Ebrar Evsen, ilçe protokolü, şehit yakınları ve gaziler katılım gösterdi.

Akşehir'de yapılan törende ise şehitler, dualar ve saygı atışları ile anıldı. Akşehir Şehitliği'nde düzenlenen törene Akşehir Kaymakamı Mustafa Yiğit ve protokol mensupları katıldı; askerlerin saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile etkinlik devam etti. Tören, okunan Kur'an-ı Kerim ve İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci'nin yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı