**Beyoğlu’nda Düğün Öncesi Korkutan Yangın**
Beyoğlu’nda bir ailenin kız isteme merasimi esnasında yaşanan havai fişek kazası büyük bir yangına yol açtı. Patlatılan havai fişeklerden birinin bir eve isabet etmesi sonucu çıkan yangın, 4’ü çocuk toplamda 8 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu.
Yangın Anı ve Müdahale
Olay, saat 20.30 civarında Beyoğlu Çukur Mahallesi’ndeki Mermer Sokak’ta meydana geldi. Kız istemek için gelen erkek tarafı, sokakta havai fişek patlatarak yürümeye başladı. Ancak, patlatılan havai fişeklerden birinin isabet ettiği bir eve alevler sıçradı. Yangın sonucu meydana gelen duman nedeniyle, evde mahsur kalan 4 çocuk ile birlikte toplam 8 kişi, acil kurtarma ihtiyaçları nedeniyle hastaneye sevk edildi.
Yangının hemen ardından çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi ve acil olarak bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Komşuların Destanı
Yangında mahsur kalan sakinlere komşuları ilk müdahaleyi yaparak yardım etti. İtfaiye ekipleri ise sağ salim çıkartılan 8 kişiyi sağlık ekiplerine teslim etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından dumandan etkilenen kişiler hastaneye kaldırıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin bir saatlik mücadelesinin ardından çevredeki diğer binalara sıçramadan kontrol altına alındı.
Mahalle sakini Yakup Akbaba, olay anını şu şekilde aktardı: “Kız istemeye geldiler, havai fişek patlattılar. Bir tanesi binanın içine düştü. Evin yandığını görünce hemen koşarak yardım etmek için içeri girdik. İki dairede bulunanları kurtardık. Yüzlerimizi bağlayarak üst kata çıktık. Daha sonra itfaiye ekipleri içerideki insanları kurtardı.”
Bu üzücü olay, havai fişeklerin dikkatli bir şekilde kullanılmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

