**Beyoğlu’nde Ücretsiz YKS ve LGS Hazırlık Kurslarına Yoğun İlgi**
Beyoğlu Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için düzenlediği ücretsiz hazırlık kurslarıyla, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitim desteği sunmaya devam ediyor. Bu yıl 1.084 öğrenci, bu kurslardan faydalandı.
**Kurs Kapsamı Genişletildi**
Beyoğlu Belediyesi, mevcut hazırlık kurslarını genişleterek daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. YKS hazırlık kurslarının yanı sıra, Liselere Geçiş Sistemi için de eğitimler verilmeye başlandı. Uzman öğretmenlerin eşlik ettiği kurslarda, öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde gerekli eğitim materyalleri ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca, Öğrenci Takip ve Veli Bilgilendirme Sistemleri ile her öğrencinin ilerlemesi düzenli olarak takip ediliyor, veliler bilgilendiriliyor.
**YKS ve LGS Hazırlık İmkanları**
YKS kursları, Beyoğlu Belediyesi’nin Akademi Beyoğlu şubesinde gerçekleştirilmektedir. Bu kurslarda, sözel, eşit ağırlık, sayısal ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) konularını içeren kapsamlı bir müfredat sunuluyor. Eğitimler, hafta içi mezun öğrencilere, hafta sonu ise 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenleniyor. Bu yıl YKS kurslarından 285 üniversite adayı yararlanıyor. Öte yandan, 8. sınıf öğrencilerine yönelik açılan LGS hazırlık kursları, geçtiğimiz yıl büyük ilgi görmesinin ardından bu yıl da devam ediyor ve 384 öğrenci bu kurslardan faydalanıyor.
**Takviye Kursları ile Öğrencilere Destek**
Beyoğlu Belediyesi, YKS ve LGS hazırlıklarının yanı sıra, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz Takviye Kursları da sunuyor. Bu kurslarda, Matematik ve İngilizce dersleri işleniyor ve toplamda 415 öğrenci bu hizmetten yararlanıyor. Eğitimler; Enstitü Okmeydanı, Enstitü Örnektepe, Enstitü Hacıahmet, Enstitü Piripaşa ve Enstitü Çıksalın Eğitim Merkezleri’nde veriliyor. YKS eğitimleri, 6 Haziran 2026’da, LGS eğitimleri 7 Haziran 2026’da, takviye kursları ise 1 Haziran 2026’da sona erecek.


