Ana SayfaGenelBeyaz Saray'da Yeni Balo Salonu İçin İnşaat Süreci Başladı, Doğu Kanadı Yıkılıyor

Beyaz Saray’da Yeni Balo Salonu İçin İnşaat Süreci Başladı, Doğu Kanadı Yıkılıyor

Yeni Balo Salonu İçin Yıkım Süreci Başladı

Beyaz Saray’da, ABD Başkanı Donald Trump’ın talep ettiği 200 milyon dolarlık yeni balo salonunun inşaatına yönelik yıkım çalışmaları başladı.

650 Kişilik Balo Salonu Geliyor

Beyaz Saray’ın Doğu Kanadı’nda gerçekleştirilen yıkım çalışmaları ile, 650 kişilik kapasiteye sahip olan yeni balo salonunun inşasına ilk adım atılmış oldu. ABD Başkanı Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Beyaz Saray arazisinde yeni, büyük ve güzel Beyaz Saray Balo Salonu’nun inşaatına başlandığını duyurmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Trump, Doğu Kanadı’nın tamamen modernize edileceğini ve tamamlandığında her zamankinden daha görkemli olacağını belirtti.

Bu projeyle birlikte 150 yılı aşkın süredir, her ABD başkanının büyük etkinlikler, devlet ziyareti gibi organizasyonlar için kullanılacak bir balo salonu hayalini gerçekleştirmiş olacağını vurgulayan Trump, “Bu çok ihtiyaç duyulan projeyi başlatmak benim için bir onur ve bunu Amerikan vergi mükelleflerine hiçbir maliyet yüklemeden gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Özel Finansman ile Balo Salonu

Yeni Beyaz Saray Balo Salonu, birçok vatanseverin ve büyük Amerikan şirketlerinin yanı sıra Trump tarafından özel olarak finanse edilecektir. Gelecek nesillerin kullanımına sunulması planlanan bu salonla ilgili daha önce Trump, yapının mevcut binaya “yakın” olacağını ancak herhangi bir müdahalede bulunmayacaklarını açıklamıştı. Temmuz ayında konu ile ilgili olarak “Mevcut binaya müdahale olmayacak. Yakınında olacak.” şeklinde görüş bildirmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Eğitim-Bir-Sen Manisa’da Genişletilmiş İl Divanı Toplantısını Gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Şube, 2 No’lu Şube ile birlikte Genişletilmiş İl Divanı toplantısı düzenledi. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner ve önceki başkanlar Halil Kallat ile Mehmet Emin Sofuoğlu'nın katıldığı programda, eğitime dair önemli konular ele alındı. Ahmet Yasav, toplantının başarılı geçmesini temenni etti.

Keşan’da Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

Edirne'nin Keşan ilçesinde E.T. yönetimindeki otomobil ile O.A.'nın motosikletinin çarpışması sonucu O.A. yaralandı. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralıyı hastaneye kaldırdı. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Samsun’da Trafik Kazalarındaki Can Kaybı ve Yaralanmalar Endişe Veriyor

Samsun'da 2025'in ilk 11 ayında 42 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirirken, 7,960 kişi yaralandı. Kasım ayında ise 461 ölümlü-yaralanmalı kaza yaşandı ve 1 kişi hayatını kaybetti. Türkiye genelinde aynı dönemde 60,164 kaza kaydedildi.

Galatasaray’ın Monaco Maçı İçin Belirlenen Kamp Kadrosu Açıklandı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Monaco ile karşılaşacak. Takım, sakat oyuncular Wilfried Singo, Kaan Ayhan ve Mario Lemina'nın kadroda yer almadığı 21 kişilik listesiyle Fransa'ya uçtu.

Buca Belediyesi’nde İşçiler, Ödenmeyen Maaşlar Nedeniyle Grev Başlattı

İzmir Buca Belediyesi’nde çalışan 2 bin işçi, ödenmeyen maaşlar ve toplu iş sözleşmesi farkları nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı. DİSK Genel-İş Şube Başkanı Değer Yıldız, Belediye Başkanı Görkem Duman'a yaptıkları anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle tepki gösterdi ve sorun çözülmezse temizlik hizmetlerinin duracağının altını çizdi.