BEUN'dan Yapay Zeka Projesi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) İletişim Fakültesi, yapay zeka okuryazarlığını artırmayı hedefleyen bir projeye imza atıyor. Öğretim Görevlisi Dr. Mutluhan Çamur'un yürütücülüğünde, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ceylan'ın araştırmacı olarak görev aldığı “İletişim Fakültesi Öğrencilerinin Yapay Zekâ Okuryazarlığını Keşfetmek: Görev Temelli Nitel Bir Durum Çalışması” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı'ndan destek aldı.
Yapay Zekaya Bilgi ve Beceriler Üzerinden Bakış
Proje, iletişim fakültesi öğrencilerinin yapay zeka okuryazarlığını görev temelli bir yaklaşımla inceleyecek. Öğrencilerin yapay zeka araçlarıyla olan deneyimleri, içerik üretme, bilgiyi doğrulama ve etik karar verme gibi becerileri karşılaştırmalı olarak değerlendirilecek.
Eğitim Süreçlerine Yön Verecek Çıktılar
Proje sonuçları, iletişim fakültelerinde yapay zeka okuryazarlığını geliştirecek ders içeriklerinin ve uygulama örneklerinin oluşturulmasına katkı sağlayacak. Ayrıca, öğrencilerin yalnızca yapay zeka araçlarını etkin kullanabilen değil, aynı zamanda üretilen bilgiyi sorgulayan ve etik sorumluluk bilinciyle hareket eden bireyler olarak yetişmesine destek olmayı amaçlıyor.
Rektör Özölçer'den Önemli Açıklama
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, projenin önemine değinerek, “Yapay zekayı sadece kullanabilen değil, onu eleştirel ve sorumlu biçimde yönetebilen nesiller yetiştirmeliyiz.” dedi. Özölçer, TÜBİTAK'a ve projeyi yürüten akademisyenlere teşekkür etti.





