Soma Faciasının Ardından Bir Başarı Hikayesi: Betül Yüksel
13 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye’yi derinden saran Soma maden faciasında babası Ali Yüksel’i kaybeden Betül Yüksel, sadece 8 yaşındayken babasının mezarına bıraktığı “Pilot olacağım, seni utandırmayacağım” sözüne sadık kalarak, hayallerini gerçeğe dönüştürdü. 11 yıl süren çabanın ardından, Ankara Türk Hava Kurumu Üniversitesi Pilotaj Bölümü’ne girmeyi başardı.
Bir Çocuğun Azmi
Betül Yüksel, babasını kaybettiği günleri unutmadığını ve onun gökyüzünde olduğuna inandığını vurgulayarak, “O zamanlar babamla gökyüzünde buluşacağım dedim. 8 yaşında yazdığım mektupta, pilot olma hayalimi dile getirmiştim. Bu yıl büyük bir azimle çalıştım ve birçok engeli aştım. Hayalimdeki Pilotaj bölümünü kazanmak, benim için sadece bir meslek edinmek değil, aynı zamanda babamla buluşacağım anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
Baykar’dan Gelen Destek
Betül’ün cesaret verici hikayesi, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın da dikkatini çekti. Bayraktar, geçen yıl Yüksel ailesini İstanbul’a davet ederek, Baykar Milli Teknoloji Merkezi’ni gezdirdi. Betül gözlemleriyle yeni bir motivasyon kazandı ve bu destek, onun kararlılığını artırdı.
Annenin Gururu
Betül’ün annesi Ergül Yüksel, kızının başarısının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getirerek, “Eşimi kaybettiğimde çocuklarım için güçlü kalmaya çalıştım. Betül’ün pilot olma hayali için uzun yıllar çalışıp derslerinden kopmadığını biliyorum. Bugün gelinen aşama, onun Türk Hava Kurumu Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nü kazanmasıyla taçlandı. Kızımın babasına verdiği sözü tutmuş olması beni tarif edilemez bir mutlulukla dolduruyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, Türk Hava Kurumu Başkanı Kemal Yurtnaç da Betül Yüksel’i arayarak tebrik etti.
ALİ YÜKSEL’İN MEZARI
BETÜL YÜKSEL VE İKİZ KARDEŞİ FURKAN YÜKSEL
ŞANLIURFA’NIN HALİLİYE İLÇESİNDE ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN BIÇAKLI SALDIRI KAMERAYA YANSIDI.
MEHMET KAYMAZ YAŞANANLARI ANLATTI
MEHMET KAYMAZ YAŞANANLARI ANLATTI
ŞANLIURFA’NIN HALİLİYE İLÇESİNDE ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN BIÇAKLI SALDIRI KAMERAYA YANSIDI.
ESPORTS NUTRİTİON: ENHANCİNG COGNİTİVE AND PHYSİCAL PERFORMANCE İN COMPETİTİVE GAMİNG” ADLI ESERDE, BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. SEDAT ARSLAN, EDİTÖRLÜK GÖREVİNİ ÜSTLENDİ.
“SEDYELİ ATV AMBULANS” PROTOTİPİNİN TEST SÜRÜŞLERİ TAMAMLANDI.
“SEDYELİ ATV AMBULANS” PROTOTİPİNİN TEST SÜRÜŞLERİ TAMAMLANDI.
“SEDYELİ ATV AMBULANS” PROTOTİPİNİN TEST SÜRÜŞLERİ TAMAMLANDI.