Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Besni’de çiftçilere hibe destekli tohum dağıtımı başladı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN UYGULANAN TARIM ARAZİLERİNİN KULLANIMININ ETKİNLEŞTİRİLMESİ (TAKE) PROJESİ KAPSAMINDA, BESNİ’DE MERCİMEK VE NOHUT TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bu haberin fotoğrafı yok

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında, Besni’de mercimek ve nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Besni Kaymakamı Çağlar Partal’ın katılımıyla başlayan tohum dağıtımına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

TAKE Projesi kapsamında yüzde 75’i hibe desteğiyle, yüzde 25’i çiftçiler tarafından karşılanan tohumlar 313 çiftçiye dağıtıldı. Proje çerçevesinde 49 çiftçiye mercimek tohumu, 264 çiftçiye ise nohut tohumunun verildiği belirtildi.