Berlin’de Elektrik Direklerinde Yangın: 50 Bin Kişi Elektriksiz Kaldı
Almanya’nın başkenti Berlin’de, kundaklama ihtimali ile dikkat çeken bir yangın, şehirde önemli sorunlara yol açtı.
Yangın, Berlin’in güneydoğusundaki Treptow-Köpenick semtindeki iki elektrik direğinde meydana geldi ve yaklaşık 50 bin ev ile iş yeri elektriksiz kaldı. İtfaiye mensupları, yangının yerel saatle 03.30 civarında ihbar alınmasının ardından olay yerine hızla intikal etti ve alevleri söndürme çabaları sabah saatlerine kadar devam etti. Elektrik dağıtım şirketi “Stormnetz Berlin”, yangından etkilenen 7 farklı yerleşim bölgesinde enerji sağlanamadığını açıkladı.
Kundaklama Şüphesiyle Soruşturma Başlatıldı
Yangının ardından, bölgede ulaşımda da aksamalar yaşandı. Polis, tramvay seferlerinin durdurulduğunu ve trafik ışıklarının çalışmadığını duyurdu. Ayrıca, elektrik direklerindeki yangının aynı zamanda iki yüksek gerilim hattını etkileyerek geniş çaplı elektrik kesintilerine yol açtığını belirtti. Polis Sözcüsü, “Yaşanan olay, kasıtlı bir kundaklama eylemi gibi görünüyor” diyerek, konuyla ilgili olarak kundaklama suçlamasıyla soruşturma başlattıklarını ifade etti.
Berlin’deki bu olay, hem kamu güvenliğini hem de enerji altyapısını ciddi şekilde tehdit eden bir durum olarak değerlendiriliyor.