Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Çin’de Temaslarda Bulundu
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çin’deki resmi temasları sırasında, Pekin’deki uluslararası E-Town Biopark’ı ziyaret etti. Bu ziyaret, inovasyon entegrasyonunu derinleştirmek amacıyla gerçekleştirildi. Bakan Memişoğlu ve beraberindeki heyet, sağlık alanındaki görüntüleme teknolojileri ve aşı araştırmaları üzerine çeşitli görüşmelerde bulundu.
İlgili Görüşmeler ve Ziyaretler
Bakan Memişoğlu, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Lei Haichao ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Pekin’deki çeşitli tıbbi merkezleri dolaşarak bilgi aldı. E-Town Biopark’ta, ilaç ve tıbbi cihazlar alanında faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin araştırma ve geliştirme süreçleri hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi edinildi. Bakan, bu ziyarette uzman akademisyenlerden oluşan bir ekiple birlikte, olası ortak projeler hakkında da bilgi alışverişinde bulundu.
Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İnovasyon entegrasyonunu geliştirmek amacıyla kurulan uluslararası bioparkı ziyaret ederek, ayrıca bölgedeki fabrikaların iş süreçlerini yerinde inceledik. Yüksek teknolojinin yanı sıra Ar-Ge ve inovasyon alanında iş birliği olanaklarını değerlendirdik. Görüntüleme teknolojileri ve aşı araştırmaları üzerine birçok önemli görüşme gerçekleştirdik.” şeklinde ifadeler kullandı.
İkili Görüşmeler ve Fırsatlar
Ziyaret esnasında Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Çin’deki meslektaşlarıyla ikili görüşmeler yaparak fikir alışverişinde bulundular. Bu görüşmelerde, muhtemel iş birlikleri ve bilgi paylaşımı gibi konular gündeme geldi. Ayrıca, heyette yer alan Türk sanayiciler ve üreticiler, Çinli bilim insanlarıyla buluşma fırsatı yakaladılar.
Şanghay Ziyareti ve Programı
Bakan Memişoğlu ve beraberindeki heyet, yarın Şanghay’a geçerek burada ilaç Ar-Ge çalışmaları yapan Zhangjiang Life Science Parkı ile biyoteknoloji şirketlerinin bulunduğu Biobay Life Science Parkı’nı ziyaret edecek. Ayrıca, Türk heyeti, tıbbi cihaz sektöründe faaliyet gösteren, dünya çapında tanınan teknoloji şirketlerini de keşfedecek.
Bakanın Beraberindeki İsimler ve Hedefler
Bakan Memişoğlu’na bu ziyarette Sağlık Bakan Yardımcıları Dr. Şuayip Birinci, Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve diğer sağlık yetkilileri eşlik etti. Ziyaretin ana hedefi, iki ülke arasında sağlık alanında güçlü ve stratejik bir iş birliği geliştirmek. İlaç alanında ortak klinik araştırmalar yürütmeyi ve Türk bilim insanlarının Çin’in yenilikçi teknolojileri ile buluşmasını sağlamak öngörülüyor. Ayrıca, Türk sağlık sektörünün uluslararası alanda rekabetçi ürünler geliştirmesi hedefleniyor. Veri entegrasyonu ile salgınları önceden tahmin etme imkanları oluşturulması ve teknoloji transferleri sayesinde ekonomik kazanımlar elde edilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, iki ülkenin halk sağlığının daha etkin bir şekilde korunması planlanıyor.
SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYET, ULUSLARARASI E-TOWN BİOPARK ALANINI ZİYARET ETTİ.
SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYET, ULUSLARARASI E-TOWN BİOPARK ALANINI ZİYARET ETTİ.
SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU VE BERABERİNDEKİ HEYET, ULUSLARARASI E-TOWN BİOPARK ALANINI ZİYARET ETTİ.