Bendevi Palandöken: “Atatürk’ün Emancipation Torch is entrusted to the Turkish Youth”

1 Min Read

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 19 Mayıs ruhunu genç nesillerle paylaşmanın önemine dikkat çekti.

Atatürk’ün Mirası ve Gençlik

TESK’in lideri Bendevi Palandöken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Palandöken, “19 Mayıs 1919, bağımsızlık mücadelesinde atılan en önemli adımlardan birini temsil eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da ateşlediği bağımsızlık meşalesi, halkın azmi ve inancıyla büyüyüp Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur.” şeklinde konuştu.

Bu özel günün, geleceğe umutla bakan genç nesillere duyulan güven ve inancı simgelediğini vurgulayan Palandöken, “Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençliğe armağan etmesi, bu gençlerin ülkenin en büyük güvencesi ve geleceğin teminatı olduğunu gösteriyor.” dedi.

Büyük Mirası Yaşatmak

Palandöken, “Bugün bizlerin en büyük sorumluluğu, bu değerli mirası yaşatmak ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerine sahip çıkarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır.” diyerek düşüncelerini açıkladı. 19 Mayıs’ın 106. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını saygıyla anan Palandöken, Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutladığını belirtti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version