Belaruslu yamaç paraşütü pilotu Fethiye’deki kayalıklara düştü, hastaneye helikopterle kaldırıldı.

1 Min Read

Yamaç Paraşütü Kazası Fethiye’de Meydana Geldi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, kayalıklara düşen Belaruslu yamaç paraşütü pilotu, askeri helikopter aracılığıyla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Belarus vatandaşı Yahor Savich (34) Ölüdeniz Mahallesi’ndeki ünlü Babadağ’ın 1700 metrelik pistinden tekli (single) uçuş gerçekleştirdi. Ancak uçuştan kısa bir süre sonra, Ölüdeniz’deki kayalık ve ormanlık bir alana düştü. Diğer yamaç paraşütü pilotları durumu fark ederek, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine bölgeye sağlık ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi yönlendirildi.

Askeri Helikopter Zirveye Taşıdı

Arazinin sarp yapısı sebebiyle paraşütçü, bulunduğu yerden kurtarılamayınca Aydın Jandarma Filo Komutanlığı’ndan bir askeri helikopter bölgeye gönderildi. Helikopter, sarkıtılan iplerle Yahor Savich’i güvenli bir şekilde alarak, Fethiye Devlet Hastanesi’ne taşıdı. Yaralanan Savich’in durumunun stabil olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version