Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BBC Genel Müdürü Tim Davie, Trump’ın konuşmasının montajlandığını itiraf ederek istifa etti

BBC Genel Müdürü Tim Davie, Donald Trump’ın konuşmasının montajlandığı skandal nedeniyle istifa etti. Davie, çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada hatalarını kabul ederek, BBC’nin geleceği konusunda umutlu olduğunu belirtti. Trump ise BBC’ye 1 milyar dolarlık dava açma tehdidinde bulundu.

Bu haberin fotoğrafı yok

BBC Genel Müdürü Tim Davie İstifa Etti

İngiliz kamu yayıncısı BBC’de, ABD Başkanı Donald Trump’ın konuşmasının montajlandığı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Genel Müdür Tim Davie, görevinden ayrıldığını açıkladı. Davie, çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, bu durumun kabul edilemez bir hata olduğunu belirtti.

Montaj Skandalı ve Sebepler

BBC’nin merkezinde gerçekleştirilen 40 dakikalık bir toplantıda, Davie, BBC Yönetim Kurulu Başkanı Samir Shah ile birlikte, Trump’ın 2021’deki Kongre baskınıyla ilgili “Panorama” belgeselinde sözlerinin montajlandığını itiraf etti. Tim Davie, çalışanlarına “Gazeteciliğimiz için mücadele etmek zorundayız” dedi. İstifasına gerekçe olarak, montaj skandalını, BBC’nin 2027’daki yayın sözleşmesinin yenileme sürecini ve pozisyonunun zorlayıcı doğasını sıraladı.

Davie, BBC’nin geleceği konusunda olumlu düşüncelerini ve kurum için duyduğu gururu vurguladı. Öte yandan, ABD Başkanı Trump’ın BBC’ye yönelik bir milyar dolarlık dava tehdidini de gündeme getirmedi. Ancak siyasi baskıların zora soktuğunu dile getirdi. Davie, BBC’deki göreviyle ilgili hiçbir pişmanlık hissetmediğini belirterek, geçmişte yapmış olduğu hiçbir şeyi değiştirmek istemediğini ifade etti.

Davie’nin ayrılmasıyla ilgili net bir zaman çizelgesi paylaşılmadı.

Trump’tan Dava Tehdidi

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, BBC’ye gönderdiği bir mektupta, “Panorama” belgeselindeki kendisine ait bölümü yayınlamaktan vazgeçilmemesi, resmi bir özür talep edilmemesi ve kendisine tazminat ödenmemesi durumunda dava açma tehdidinde bulundu.

Montaj Tartışmaları ve İç Yazışmalar

Montaj skandalına dair tartışmalar, BBC’nin iç yazışmalarının sızdırılmasının ardından gündeme gelmişti. Bu yazışmalarda, Trump’ın 6 Ocak 2021’deki konuşmasının, dinleyicileri Kongre’yi işgale teşvik ediyormuş gibi gösterilecek şekilde montajlandığı öne sürülmüştü. Söz konusu belgeselde Trump, “Hep birlikte Kongre binasına yürüyeceğiz” ifadeleriyle yer aldı. Ancak yayınlanan kısım, konuşmasının ilerleyen dakikalarından kesilerek montajlandığı ortaya çıkmış ve bu durum büyük bir tartışmaya neden olmuştu.

İstifaların Sonucu

Yaşanan skandalın ardından, hem Tim Davie’nin hem de Haber Müdürü Deborah Turness’in istifa ettiği öğrenilmişti. BBC Yönetim Kurulu Başkanı Samir Shah, montaj skandalı nedeniyle resmi bir özür diledi ve Trump’ın ekibiyle iletişim kurarak özür dilemenin düşündüğünü açıkladı.