Körfez’de Yol Yenileme Çalışmaları Başladı
Körfez ilçesi Bayraktar Caddesi, konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla kapsamlı bir üstyapı çalışması sürecinden geçiyor. Bu bağlamda, yolun dayanıklılığını artırmak için 600 ton binder asfalt uygulaması yapıldı.
Altyapı Çalışmalarının Ardından Asfaltlama
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yer alan Bayraktar Caddesi’nde asfalt ve kaldırım yenileme işlemlerine başladı. İSU tarafından tamamlanan altyapı çalışmaları sebebiyle zarara uğrayan yol, yol ve bakım dairesi başkanlığı ekipleri tarafından yeniden elden geçirildi. Çalışmaların ilk aşamasında terasman kazısı gerçekleştirildi. Ardından, zemin üzerine bin ton plent miks temel uygulandı. Üstyapı sürecinde, cadde üzerindeki yolun dayanıklılığı artırıldı ve bu doğrultuda 600 ton binder asfalt serildi.
Yaya Güvenliğine Önem Veriliyor
Yol çalışmaları ile birlikte, yaya güvenliği de ön planda tutuldu. Asfalt serim işlemlerinin ardından cadde üzerindeki kaldırımlar tamamen yenilenecek. Nihai olarak, Bayraktar Caddesi’nin asfalt ve kaldırım yenileme çalışmaları sonrasında, hem sürücüler hem de yayalar için daha güvenli ve konforlu bir ulaşım güzergahı sunulması hedeflenmektedir.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı