Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bayraklı Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede “Güçlü Kadınlar, Güvenli Yarınlar” Projesi ile Ücretsiz Eğitimler Sunuyor

    Bayraklı Belediyesi, “Güçlü Kadınlar, Güvenli Yarınlar” projesi kapsamında, kadınları koruma amaçlı ücretsiz yakın savunma eğitimleri sunuyor. Eğitimler, Çay ve Doğançay mahallelerinde devam ediliyor. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, bu projeyle kadınların kendilerini güçlü ve güvende hissetmesini hedeflediklerini belirtti.

    Bayraklı Belediyesi, "Güçlü Kadınlar, Güvenli Yarınlar" projesi kapsamında, kadınları koruma

    Bayraklı Belediyesi, kadına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve kadınların kendilerini savunabilmeleri amacıyla “Güçlü Kadınlar, Güvenli Yarınlar” projesi çerçevesinde ücretsiz yakın savunma eğitimi vermeye devam ediyor.

    Proje, ilk olarak Çay Mahallesi Semt Merkezi’nde başlatıldı ve yoğun ilgi sebebiyle eğitimler Doğançay Mahallesi Semt Merkezi’nde de sürdürülecek. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen bu eğitimlerde kadınlar, yakın savunma tekniklerini öğrenerek olası tehlikelere karşı kendilerini nasıl koruyacaklarını ve hayatta kalma becerilerini geliştirme şansına sahip oluyor. Eğitime katılmak isteyen kadınlar, Bayraklı Belediyesi’nin semt merkezlerine ya da Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak kayıt yaptırabilirler. Ek bilgi almak isteyenler, 477 20 00 numaralı telefon üzerinden dahili 3065’i arayarak yetkililere ulaşabilir. Gelen talepler doğrultusunda, bu eğitimlerin diğer mahallelerde de devam edeceği bildiriliyor.

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Kadınların toplumsal yaşamda güçlü ve güvende hissetmelerini sağlamak, bizim için öncelikli bir hedef. Bu projeyle kadınlarımıza hem fiziksel hem de zihinsel destek sunmayı planlıyoruz. Şiddetle mücadele konusunda kadınlarımız yalnız değildir, onlarla her zaman birlikte olacağız. Kadına yönelik her türlü şiddetin sona erdiği, eşit ve dayanışma dolu bir geleceğe doğru ilerlerken, kadınlarımızın gücüne güç katmak amacıyla desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.