Bayburt’ta Kalfalık ve Ustalık Sınavları Başladı
Bayburt Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim hayatını sürdüren 11. ve 12. sınıf öğrencileri, kalfalık ve ustalık sınavlarına girmeye başladı.
Toplamda 115 Öğrenci Sınavda Mücadele Ediyor
Sınavlar, 34 farklı alan ve 193 meslek dalını içermekte olup, yiyecek içecek hizmetlerinden motorlu araçlar teknolojisine, güzellik ve saç bakım hizmetlerinden elektrik-elektronik teknolojisi gibi pek çok sektörü kapsıyor. Bu kapsamda, toplam 115 öğrenci sınavlara katılıyor.
İl Milli Eğitim Müdürü İncelemelerde Bulundu
İki hafta sürecek olan bu sınav sürecinde, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Kahraman, merkeze gelerek incelemelerde bulundu. Mesleki eğitimin önemine değinen Kahraman, yetişmiş insan gücünün ülke kalkınmasında kritik bir etken olduğunu vurgulayarak sınava katılan öğrencilere başarılar diledi.