Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bayburt’ta Jandarma Personeline ‘Mera Kanunu’ Eğitimi Verildi

    Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Demirözü İlçe Jandarma Komutanlığı personeline ‘Mera Kanunu’ hakkında eğitim verdi. Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Mesut Tosun, meraların korunması ve sürdürülebilir kullanımı konularında bilgiler paylaştı.

    Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Demirözü İlçe Jandarma Komutanlığı

    Demirözü Jandarma Personeline Mera Kanunu Eğitimi

    Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Demirözü İlçe Jandarma Komutanlığı’na yönelik önemli bir bilgilendirme etkinliği düzenledi.

    Eğitim, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Mesut Tosun ile teknik ekip tarafından gerçekleştirildi. Jandarma personeline, ‘Mera Kanunu’ çerçevesinde meraların korunması ve sürdürülebilir kullanımına dair detaylı bilgiler aktarıldı.

    Mera Kanunu Kapsamında Eğitim İçeriği

    Söz konusu eğitimde, meraların topluma kazandırılması, otlatma süreçleri ve arazi kullanımına ilişkin yasal sorumluluklar üzerinde duruldu. Ayrıca, personelin sahada karşılaşabileceği uygulama örnekleri de katılımcılara sunuldu. Bu eğitim, tarım ve orman kaynaklarının korunması amacıyla yürütülen çalışmalara önemli bir katkı sağlamakta.