Bayburt’ta İlginç Anlar: Dağ Keçilerine Yol Tarifi
Bayburt’ta bir vatandaş, Üzengili köyü civarında karşılaştığı dağ keçilerine seslenerek yön göstermeye çalıştı. O esnada cep telefonuyla kayıt alan bu kişi, dağlık alandaki keçilere “Aşağı inmeyin, düşersiniz” diyerek uyarıda bulundu. Görüntülerin izlenmesi, izleyenlerde gülümsemeye neden oldu.
Doğa İçinde Unutulmaz Bir Karşılaşma
Bayram tatilini köyünde geçiren İhsan Karaaslan adlı vatandaş, yolda ilerlerken yol kenarında iki dağ keçisi ile karşılaştı. Dağlık alanda ustaca tırmandıklarını gören Karaaslan, bu ilginç anı kaydetmek için aracından inerek cep telefonunu çıkardı. “Nereye gidiyorsunuz?” diye sorduğunda, keçiler ürkerek bir süre onu uzaktan seyretmeyi tercih etti. Karaaslan, “Gelin buraya, gelin. Haydi, gelin bakalım” diyerek keçileri yanına çağırmaya çalıştı. Keçilerin yoldan inmesini engelleyen Karaaslan, hem trafik güvenliğini sağladı hem de korunması gereken dağ keçilerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. “Haydi gidin, buralarda fazla dolanmayın” diyerek onları ikaz eden Karaaslan, bu anların tadını çıkardı.
Samimi Görüntüler Ekrana Yansıdı
İlk kez dağ keçileriyle karşılaşan Karaaslan’ın çektiği görüntüler, hem komik hem de samimi anlarla doluydu. Sonrasında keçiler, dağ eteklerinin ters yönüne doğru hareket ederek gözden kayboldu. Bu doğal karşılaşma, bölgedeki hayvanların hayatına dair ilginç bir anı olarak hatırlanacak.