Battalgazi’de Yeni Bir Yaşam Alanı: Başkan Taşkın Projeyi Yerinde İnceledi

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Hal Binası alanında inşa edilen projeyi yerinde inceledi. Modern yaşam alanları, otopark ve otel ile Malatya’nın ekonomisine katkı sağlayacak bu prestij proje, kentsel dönüşümde yeni bir vizyon sunuyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Hal Binası alanında inşa

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Hal Binası’nın bulunduğu alanda inşa edilmekte olan dev proje kapsamında yerinde incelemelerde bulundu. Bu proje, 1000 araç kapasitesine sahip otopark, otel, ofisler ve çarşı gibi alanlarla Malatya’nın görünümünü köklü anlamda değiştirmeyi amaçlıyor. Taşkın, bu prestij yatırımın yapılmasını titizlikle takip ettiklerinin altını çizdi.

Başkan Taşkın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu önemli projeyi ziyaret ederek, devam eden inşaat çalışmalarına dair bilgi aldı. Projenin, bölgedeki en büyük otoparkı barındırmasının yanı sıra, otel, ofis ve ticaret alanlarıyla da Malatya’ya yeni bir yaşam alanı kazandıracak şekilde tasarlandığı ifade edildi.

İnşaat alanında basına açıklamalarda bulunan Taşkın, projede iki katlı bodrum alanı ile toplam bin araçlık bir otoparkın yapıldığını belirtirken, bu otoparkın Malatya’nın park yeri ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını vurguladı. Taşkın, “Bu projeyle birlikte, otopark, otel, çarşı, ofis ve dinlenme alanlarının bir arada bulunduğu nitelikli bir yaşam alanı oluşacak. Burası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eşsiz bir örneklilik taşıyor” dedi.

Projede, üç farklı otel, geniş ticari çarşı alanları ve modern ofis binaları yer alıyor. Bina tamamlandığında, sadece fiziksel bir dönüşüm sağlamakla kalmayacak; Malatya’nın ekonomik faaliyetlerini de canlandıracak ve ticari potansiyelini artıracaktır. Bu yeni kompleks, kentsel dönüşüm çalışmalarına yenilikçi bir yaklaşım kazandıracak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın özgün yatırımı olarak öne çıkan bu proje, büyüklüğü ve işlevselliği ile Malatya’nın dikkat çekici projelerinden biri olma yolunda. Proje, şehir merkezine değer katarak sosyal ve ekonomik yapının güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Başkan Taşkın, Battalgazi Belediyesi olarak her aşamada yatırımın destekçisi olduklarını belirtti. “Ekiplerle sürekli iletişim halindeyiz. Herhangi bir eksikliği gidermek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Malatyalı hemşerilerimizi bu projeyle en kısa sürede buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Malatya’nın kalbinde inşa edilen bu yeni yaşam alanı, sadece fiziksel bir dönüşüm değil, aynı zamanda sosyal, ekonomik ve kültürel dinamizmi de beraberinde getirecek. Başkan Taşkın, projede görevli tüm ekiplere başarılar dileyerek çalışmaların sorunsuz şekilde tamamlanmasını umduğunu ifade etti.