Batman’da, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde, Gazze’ye destek amacıyla büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Batman Öğretmenevi önünde bir araya gelen büyük bir kalabalık, Filistin bayraklarıyla donanarak, cep telefonlarının ışıklarını yakarak Gülistan Caddesi üzerinden İnsan Hakları Anıtı’na doğru yürüdü. Yürüyüş esnasında “Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika, katil İsrail Filistin’den defol” şeklinde sloganlar atıldı ve tekbirler getirildi.
Etkinlik sonrası İnsan Hakları Anıtı önünde Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar yapıldı. Sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Cengiz Ağır, İsrail’in Gazze’de kadınlar, çocuklar ve yaşlılar üzerinde sürdürdüğü saldırıları savaş suçu olarak nitelendirerek bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Ağır, “Kadınların, çocukların ve yaşlıların hedef alındığı; ibadethanelerin, okulların ve sığınma alanlarının kasıtlı şekilde bombalandığı her bir saldırı savaş suçudur. Bu suçların görmezden gelinmesi ve çifte standartla davranılması, bu insanlık suçuna ortak olunması anlamına gelir. Gazze artık sadece bir şehir değil, bir hapishane, yetimhane ve mezarlık durumundadır. Gıda, temiz su, elektrik ve ilaç bulmak imkansızdır. Ancak buna rağmen Gazze, direnişin, cihadın, izzetin ve onurun sembolüdür” ifadelerini kullandı.