Başkent Üniversitesi Adana’da Klinik Eğitim Dönemi Başladı
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (CIU) Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik klinik eğitim programının startını verdi. Bu süreçte öğrenciler, eğitim yılı boyunca merkezdeki çeşitli alanlarda staj yaparak teorik bilgilerini uygulamaya aktaracak ve mesleki yetkinliklerini artıracaklar.
Öğrencilerin Beyaz Önlük Heyecanı
Tanıtım etkinliğinde tıp mesleğinin sembolü olan beyaz önlüklerini giyen öğrenciler, ayrıca stetoskoplarını da takarak bu önemli adımı attılar. Eğitimlerin kalitesinden ve kurumun sıcak karşılamasından oldukça memnun olduklarını ifade eden öğrenciler, toplantıda yapılan konuşmalar sayesinde moral buldu.
Dönem 4 Koordinatörü Prof. Dr. İlknur Kozanoğlu, beyaz önlüğün sadece bir kıyafet olmadığını aynı zamanda büyük bir sorumluluk taşıdığını dile getirerek, “Beyaz önlüğü üzerinizde taşırken bilimin ilkelerine her zaman tüm kalbinizle bağlı olmalısınız” şeklinde konuştu. Kozanoğlu, Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi’nin modern altyapısının ve son teknolojiye sahip olanaklarının öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. “Artık bu büyük ailenin bir parçası oluyorsunuz ve bu süreçte birçok şey öğrenecek ve gelişeceksiniz” diyerek sözlerini tamamladı.
Bilgi ve Pratik Arasındaki Denge
Dönem 5 Başkanı Prof. Dr. Emrah Koçer, genç hekim adaylarına ilham vermek amacıyla ünlü İngiliz Cerrah Sir William Osler’in cümlelerine değinerek, “Kitapsız çalışmak, denize açılmamak gibidir. Yalnızca kitap okumanın yeterli olmadığını unutmayın; pratiği de hayatınıza dahil etmelisiniz.” ifadelerini kullandı. Koçer, burada bilimin ve tıp sanatının tüm yönlerini keşfetme fırsatı bulacaklarını vurgulayarak, akademik kadronun destekleyici tutumuna da dikkat çekti.
Prof. Dr. Özgür Özyılkan ise genç hekim adaylarının Türkiye ve Adana’daki fırsatları değerlendirmelerini önerirken, doktorluğun onur dolu bir yaşam biçimi olduğunu belirtti. Ayrıca, akademik alandaki büyük isimlerden Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Türk tıbbına olan katkılarını anarak, onun sadece bir akademisyen değil, Türk tıbbının öncülerinden biri olduğunu dile getirdi.
Staj Programı İçeriği
Başhekim Prof. Dr. Ferhat Kılınç, bu programın hem kendileri için hem de öğrencilere büyük bir heyecan kaynağı olduğunu belirtti. “Karşılaşacağınız zorluklar olacaktır ancak, hastane ekibimiz her daim yanınızda olacaktır,” ifadesini kullanan Kılınç, eğitimin yalnızca teknik bilgi aktarımıyla sınırlı olmayacağını, aynı zamanda etik değerler eğitimine de önem verileceğini belirtti.
Eğitim süreci boyunca öğrenciler, aile hekimliği, dahiliye, cerrahi, pediatri ve kadın hastalıkları gibi pek çok uzmanlık alanında rotasyon yapacaklar. Bu devrede, modern sağlık hizmetleri sunan merkez sayesinde yalnızca klinik becerilerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda hastaların güvenliği ve etik değerlere uygun bir şekilde hekimlik pratiğini deneyimleyecekler. Böylelikle, sadece doktor olmakla kalmayıp aynı zamanda toplumlarına umut ve güven aşılayan bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlanacak.
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, nitelikli akademik kadrosu ve uluslararası bağlantılarıyla öğrencilere dünya standartlarında bir eğitim sunmayı hedefliyor.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA DR. TURGUT NOYAN UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ, ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ (CIU) TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİ KLİNİK EĞİTİM PROGRAMI KAPSAMINDA AĞIRLAMAYA BAŞLADI. ÖĞRENCİLER EĞİTİM YILI BOYUNCA MERKEZDEKİ FARKLI BÖLÜMLERDE STAJ YAPARAK TEORİK BİLGİLERİNİ PRATİĞE DÖNÜŞTÜRME VE MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI BULACAK.