Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Ramazan ayı boyunca ilçedeki halkı iftar sofrasında ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, Emek Zekai Gümüşdiş mahallesi sakinleriyle yapılan iftar etkinliğinde, bin kişi aynı anda oruçlarını açtılar.
Her gün farklı bir mahallede düzenlenen iftar sofralarıyla Ramazan ayının manevi atmosferini yaymak amacıyla bir araya gelen Başkan Aydın, bu kez Emek Zekai Gümüşdiş mahallesinde halkla bir araya geldi. Emek Kapalı Pazar Alanı’nda, Osmangazi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan bin kişilik iftar sofrasında, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Başkan Aydın, yemek kazanlarının yanına geçerek, yemekleri kendi elleriyle dağıttı. Oruçların açılmasının ve duaların edilmesinin ardından katılımcılar, kendilerini iftar sofrasında bir araya getirdiği için Başkan Aydın’a teşekkür ederek bolca hatıra fotoğrafı çektirdi. İftar sonrası, mahalle sakinlerinin daveti üzerine kahvehaneye giden Başkan Aydın, burada çay içerken, vatandaşların mahalleleriyle ilgili taleplerini dinledi ve bu taleplerin bir an önce yerine getirileceğine dair söz verdi.
Ramazan ayının ruhunu her gün farklı bir mahallede yaşama fırsatını bulduklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Osmangazi Belediyesi olarak Osmangazi Meydanı Kent Lokantası, Soğanlı Kültür Merkezi, Demirtaş Kültür Merkezi, Bağlarbaşı Taziye Evi, Eskici Mehmed Dede Aşevi, Somuncu Baba Evi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde iftar sofraları kurarak her gün 2 bin 700 kişiyi iftar sofrasında buluşturuyoruz. Ramazan Şenliği alanlarımız sayesinde, bu ayın özel ruhunu yeniden hissediyoruz. Bugün de Emek Zekai Gümüşdiş mahallesiyle bin kişiyle bir araya geldik. Osmangazili vatandaşlarımızla bu iftarları paylaşmak, bizler için büyük bir mutluluk. Her seferinde vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaşmaktayız ve onların isteklerini dinleyip, hızlıca çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Emek Zekai Gümüşdiş mahallesi halkı, kendilerini bu güzel iftar sofrasında bir araya getiren Başkan Aydın’a minnettarlıklarını iletti.