**Başakşehir’de Kireç Fabrikasının Ardında Korkutucu Bir Manzara Ortaya Çıktı**
Başakşehir’de bulunan bir kireç fabrikası, yıllar önce kapandığında geride dev bir taş ocağı bıraktı. Şehrin tam merkezinde yer alan bu alan, derin uçurumlarla çevrili bir görüntü sunarak şok edici bir manzaraya dönüştü. Uçurumun etrafında yükselen evler, dışarıdan bakanların yüreğini ağızlara getiren bir durum yaratırken, bölge açısından güvenlik ve zemin sağlamlığı konularında tartışmalar da devam ediyor.
**Bölgedeki Tehlikeli Yapılar: Mahalle Sakinlerinin Endişesi**
Başakşehir Altınşehir Mahallesi’ndeki kireç fabrikası için kullanılan taş ocağının kapanması, bölgede kaçak yapılaşmaya yol açtı. Uçurumun kenarında inşa edilen evler, büyük tehlikeler barındırıyor. Mahalle sakini İbrahim Öztürk, bölgede uzun yıllardır yaşamakta ve zemin sağlamlığı konusunda endişelerini dile getiriyor. Öztürk, “Burada doğalgaz gibi altyapı eksiklikleri var ve evler yıkılma tehlikesi altında. Geçmişte burada insanlar düşerek yaşamını yitirdi. Bu yer, taş ocağı olarak biliniyordu ve şu anki durumu son derece tehlikeli,” şeklinde konuştu. Tapu sorunları da bölgenin riskli yapısı ile birleşince, endişelerin boyutu artıyor.
**Mahalledeki Farklı Görüşler: Güvenlik mi, Dayanıklılık mı?**
İbrahim Öztürk’ün görüşlerine zıt olarak, mahallenin diğer bir sakini Ayhan Karakaş ise bölgenin kaya yapısının sağlam olduğuna inanıyor. Karakaş, “Buranın zemini kayaç yapısına sahip. Dolayısıyla depreme dayanıklı bir yer olarak değerlendirilebilir. Yıllar önce buradan çıkarılan kireç, Zeytinburnu kireç fabrikasına gönderiliyordu. Fabrikanın kapatılmasının ardından bu alan duraksadı ancak burası sağlam,” açıklamasında bulundu.
**Havadan Görüntülerle Ortaya Çıkan Gerçekler**
Devasa uçurum ve o uçurumun hemen kenarındaki yerleşim yeri, dron ile havadan çekilen görüntüler sayesinde daha net bir şekilde ortaya kondu. Havadan görüntülenen bu korkutucu manzara, taş ocağından geriye kalan derin boşluğun büyüklüğünü ve evlerin bu uçuruma olan yakınlığını gözler önüne seriyor. Başakşehir’de yaşanan bu durum, hem yerel sakinler hem de yetkililer için önemli bir sorun haline gelmiş durumda.
DERİN UÇURUMLARLA ÇEVRİLİ ALANIN ORTASINDA KURULAN MAHALLE, UZAKTAN BAKANLARIN YÜREĞİNİ AĞIZA GETİRİYOR



