Başakşehir’de Usulsüz İlaç Satışı Yapan Eczaneye Operasyon: 2.500 Adet İlaç Ele Geçirildi

2 Min Read

İstanbul’da Muvazaalı Eczane Operasyonu: 2,500 İlaç Ele Geçirildi

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Başakşehir’deki bir eczaneye yönelik yürütülen operasyonda, usulsüz satış yaptığı tespit edilen bir şahsa müdahale etti. Yapılan denetimlerde, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait ilaçların satışa sunulduğu belirlendi. Ekiplerin gerçekleştirdiği bu operasyonda toplamda 2,500 adet ilaca el konuldu.

Operasyonun Detayları ve Denetim Süreci

Başakşehir’de yer alan bir eczanenin usulsüz satış faaliyetleri hakkında gelen ihbarlar üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. 30 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, SGK’ya satışı yapılmış ilaçların eczane raflarında bulunduğu saptandı. Şüpheli kişinin evinde yapılan aramalarda, koliler ve bavullar içinde yaklaşık 2,500 adet ilaç ele geçirildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Muvazaalı eczane operasyonu: 2,500 adet ilaca el konuldu!” şeklinde açıklamalarda bulundu. Güner, “Başakşehir’deki bir eczanenin muvazaalı bir şekilde işletildiği ve oldukça fazla ilaç satışı yaptığına dair ihbar aldık. Yapılan çalışmalar sonucunda, denetimimizin sonunda SGK’ya satılmış ilaçların eczane raflarında yer aldığını, ancak İlaç Takip Sistemi (İTS) kayıtlarında görünen birçok ilacın fiziksel olarak mevcut olmadığını tespit ettik” dedi.

İşlem ve Bildirim Süreci

Müdür Güner, sözlerine devam ederek, “04.08.2025’te söz konusu eczane hakkında muvazaa soruşturması başlatıldı ve faturasız satışlarla ilgili Vergi Dairesi’ne, SGK’ya satılan ilaçlarla ilgili SGK’ya, etik ihlallerle ilgili ise Bölge Eczacı Odası’na gerekli bildirimler yapıldı. Ayrıca gerekli idari para cezaları uygulanarak, yetkisiz satış gerçekleştiren şahıs hakkında arama ve el koyma talebinde bulunuldu” şeklinde ifade etti.

Daha sonra, 04.11.2025 tarihinde Ceza Hakimliği kararı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde düzenlenen operasyon sonucunda, şüpheli kişinin ikametinde tekrar yapılan aramalarda, 2,500 ilaç ele geçirildi. Güner, “Vatandaşların ilaca ulaşımının yasal ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini engelleyen tüm izinsiz ticaret ve tumultu faaliyetlere karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” diyerek konuyu sonlandırdı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version