Başakşehir’de Kuyumcu Soygunu: 3 Milyon TL’lik Vurgun 3 Dakikada Gerçekleşti

Başakşehir’de bir kuyumcu, 5 kişilik hırsızlık çetesi tarafından 3 dakika içinde soyuldu. Çetenin kepenk anahtarını kopyalayarak girdiği dükkandan 3 milyon TL değerinde ziynet eşyası çaldığı bildirildi. Güvenlik güçleri, soygunla ilgili soruşturma başlattı.

Başakşehir’de bir kuyumcu, 5 kişilik hırsızlık çetesi tarafından 3 dakika

Başakşehir’de İnanılmaz Kuyumcu Soygunu

Başakşehir’de gerçekleşen kuyumcu soygunu, tam anlamıyla bir aksiyon filmini aratmadı. Geçtiğimiz bir ay boyunca kuyumcuyu dikkatle izleyen bir hırsız çetesi, iş yerinin kepenk anahtarını kopyalayarak soygun gerçekleştirdi. Çetenin üyeleri, sadece 3 dakikada tam 3 milyon TL değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Olayın Gelişimi ve Soyguncuların Planı

Soygun, 11 Haziran sabahı Başakşehir’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kimlikleri henüz tespit edilemeyen 5 kişilik hırsız grubu, yaklaşık bir ay boyunca gözlemledikleri kuyumcunun kepenk anahtarını kopyalayarak detaylı bir soygun planı yaptılar. Soygun günü, çalıntı motosiklet ve otomobille kuyumcuya ulaşan şüphelilerden biri gözcülük görevini üstlenirken, diğer 4 kişi harekete geçti. Kepengi açan soyguncular, camlı kapıyı kırarak içeri girdi.

Hızla Gerçekleşen Soygun ve Güvenlik Tehditi

İçeri girdikten sonra hızla ziynet eşyalarını toplamaya başlayan hırsızlar, yaklaşık 3 milyon TL değerinde vurgun yaparak geldikleri araçlarla olay yerinden kaçtı. Soygun esnasında kuyumcunun güvenlik görevlisiyle karşılaşan bir soyguncu, “Seni vururuz, engel olma!” diyerek silah gösterip tehditte bulundu. Yüzleri maskeli olan hırsızların hepsinin silahlı olduğu öğrenildi.

Polis Müdahalesi ve Soruşturma Süreci

Polis ekipleri, olaya dair geniş bir soruşturma başlatırken, iş yerinin güvenlik kameraları ve çevrede bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtları detaylı bir şekilde incelenmeye alındı. Şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve yakalanması amacıyla çalışmalar devam ediyor.