Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bartın’da Gerçekleştirilen Gazze’ye Destek Etkinliğinde Filistin Temalı Yaş Pasta 6 Bin TL’ye Satıldı

Bartın’da gerçekleşen Gazze destek etkinliğinde, Zeynep Bayraktar Korkmaz’ın yaptığı Filistin temalı pastanın satışı 6 bin TL’ye hayırseverler tarafından gerçekleştirildi. Pasta, bir kız öğrenci yurduna bağışlandı. Vali Nurtaç Arslan, etkinlikteki gönüllülere teşekkür ederek, Gazze’ye destek ihtiyacına dikkat çekti.

Bartın'da gerçekleşen Gazze destek etkinliğinde, Zeynep Bayraktar Korkmaz'ın yaptığı Filistin

Gazze’ye Yönelik Destek İçin Özel Etkinlik: Yaş Pasta Satışı

Bartın’da düzenlenen bir etkinlikte, Gazze’ye destek amacıyla özel bir yaş pasta 6 bin TL’ye satışa çıktı. Bu pastanın ardından, Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilere hediye edilerek anlamlı bir bağış gerçekleştirildi.

Etkinlik, Türk Kızılay Bartın Şubesi tarafından Hükümet Caddesi üzerinde organize edildi. Kızılay gönüllüsü kadınlar, kendi yaptığı el yapımı ürünler ve yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli hamur işlerini sergiledi. Etkinlikteki en dikkat çekici ürünlerden biri, gönüllü Zeynep Bayraktar Korkmaz tarafından hazırlanan Filistin ve Sumud Filosu temalı yaş pasta oldu. Yoğun ilgi gören pasta, iki hayırsever tarafından 6 bin TL’ye satın alındı ve bu bağış da Bartın’daki bir kız öğrenci yurduna yapıldı.

Kızılay’dan Devam Eden Destek Çağrısı

Kızılay Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın, hayırseverler için özel pastaların üretilebileceğini belirtirken, “Gönüllü kadınlarımızın emeği ile yapılan ev yapımı ürünlerin gelirleri Gazze’ye bağışlanıyor. Hem halkımız, hem de esnaf büyük bir destekle yanımızda. Zeynep Hanım’ın yaptığı pastayı satın alan hayırseverler, pasta almanın yanı sıra başka yardımlar yapmak isteyen birçok kişiyle iletişimde.” dedi.

Etkinliği ziyaret eden Bartın Valisi Nurtaç Arslan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, stantları gezerek yerel üreticilerin çalışmalarını desteklediler. Vali Arslan, Gazze’deki durumu değerlendirerek, “Gazze’de yaşananlar, tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım… Hayatın normale dönmesi için yardıma ihtiyacı var. Devlet olarak her türlü desteği sağlamak adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu birliktelik, Bartın halkının yardımseverliğini bir kez daha gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı etkinlik, Gazze’ye yönelik dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.