Gazze’ye Yönelik Destek İçin Özel Etkinlik: Yaş Pasta Satışı
Bartın’da düzenlenen bir etkinlikte, Gazze’ye destek amacıyla özel bir yaş pasta 6 bin TL’ye satışa çıktı. Bu pastanın ardından, Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilere hediye edilerek anlamlı bir bağış gerçekleştirildi.
Etkinlik, Türk Kızılay Bartın Şubesi tarafından Hükümet Caddesi üzerinde organize edildi. Kızılay gönüllüsü kadınlar, kendi yaptığı el yapımı ürünler ve yöresel lezzetlerin yanı sıra çeşitli hamur işlerini sergiledi. Etkinlikteki en dikkat çekici ürünlerden biri, gönüllü Zeynep Bayraktar Korkmaz tarafından hazırlanan Filistin ve Sumud Filosu temalı yaş pasta oldu. Yoğun ilgi gören pasta, iki hayırsever tarafından 6 bin TL’ye satın alındı ve bu bağış da Bartın’daki bir kız öğrenci yurduna yapıldı.
Kızılay’dan Devam Eden Destek Çağrısı
Kızılay Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın, hayırseverler için özel pastaların üretilebileceğini belirtirken, “Gönüllü kadınlarımızın emeği ile yapılan ev yapımı ürünlerin gelirleri Gazze’ye bağışlanıyor. Hem halkımız, hem de esnaf büyük bir destekle yanımızda. Zeynep Hanım’ın yaptığı pastayı satın alan hayırseverler, pasta almanın yanı sıra başka yardımlar yapmak isteyen birçok kişiyle iletişimde.” dedi.
Etkinliği ziyaret eden Bartın Valisi Nurtaç Arslan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, stantları gezerek yerel üreticilerin çalışmalarını desteklediler. Vali Arslan, Gazze’deki durumu değerlendirerek, “Gazze’de yaşananlar, tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım… Hayatın normale dönmesi için yardıma ihtiyacı var. Devlet olarak her türlü desteği sağlamak adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu birliktelik, Bartın halkının yardımseverliğini bir kez daha gösteriyor.” ifadelerini kullandı.
Bu anlamlı etkinlik, Gazze’ye yönelik dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
BARTIN’DA GAZZE’YE DESTEK İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKTE FİLİSTİN VE SUMUD FİLOSU TEMALI YAŞ PASTA 6 BİN TL’YE SATILDI. PASTA DAHA SONRA KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE HEDİYE EDİLDİ.
TÜRK KIZILAY BARTIN ŞUBESİ TARAFINDAN GAZZE’YE DESTEK İÇİN HÜKÜMET CADDESİ’NDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ. ETKİNLİKTE EL EMEĞİ ELİŞLERİNİN YANI SIRA YÖRESEL ÜRÜNLERDEN HAMUR İŞİNE KADAR ÇEŞİTLİ ÜRÜNLERİN SATIŞA SUNULDU
TÜRK KIZILAY BARTIN ŞUBESİ TARAFINDAN GAZZE’YE DESTEK İÇİN HÜKÜMET CADDESİ’NDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ. ETKİNLİKTE EL EMEĞİ ELİŞLERİNİN YANI SIRA YÖRESEL ÜRÜNLERDEN HAMUR İŞİNE KADAR ÇEŞİTLİ ÜRÜNLERİN SATIŞA SUNULDU
BARTIN’DA GAZZE’YE DESTEK İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKTE FİLİSTİN VE SUMUD FİLOSU TEMALI YAŞ PASTA 6 BİN TL’YE SATILDI. PASTA DAHA SONRA KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE HEDİYE EDİLDİ.
DİYARBAKIR’DA DÜZENLENEN UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 51 KİLO SKUNK, 42 KİLO ESRAR VE 47 ADET ECSTASY HAP ELE GEÇİRİLDİ.
KIRIKKALE’DE JANDARMA EKİPLERİ, BİR KARGO FİRMASININ ŞUBESİNDE 170 LİTRE KAÇAK ETİL ALKOL ELE GEÇİRDİ.
DİYARBAKIR’DA DÜZENLENEN KAÇAKÇILIK OPERASYONLARINDA 29 ŞÜPHELİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI.