Urla’da Yangından Zarar Gören Orman Alanlarına Yeniden Hayat Verildi
İzmir’in Urla ilçesi içinde yer alan Barbaros Mahallesi, geçtiğimiz günlerde önemli bir çevre etkinliğine ev sahipliği yaptı. Daha önce yangın felaketinden etkilenen çamlık alanda, Baküs-Der ve Barbaros Muhtarlığı’nın işbirliğiyle yeniden yeşertme faaliyetleri gerçekleştirildi. Etkinlik sırasında yaklaşık 500 meşe palamudu toprağa yerleştirildi.
Büyük Küçük Tüm Barbaroslular Bir Araya Geldi
Etkinliğe katılan Barbaros sakinleri, yanan ormana sahip çıkmak amacıyla bir araya gelerek geleceğe umut olmayı hedefledi. Özellikle çocukların etkinliğe gösterdiği yoğun ilgi, doğa sevgisinin küçük yaşta aşılanmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen kısa bir konuşmada, çocuklara teşekkür edilerek, bahar aylarında ekilen tohumların gelişiminin yine çocuklarla kontrol edileceği ve bu süreçte doğa içerisinde ufak bir piknik yapılacağı müjdesi verildi.
Doğanın Korunması ve Fotoğraf Çekimleri
Etkinlik kapsamında, yangınlarda önemli bir rol üstlenen göletlerde de fotoğraf çekimleri yapıldı. Bu sulak alanların korunmasının ne kadar kritik olduğu vurgulanarak, doğa ve su kaynaklarının birlikte korunmasının gerekliliği belirtildi.
Baküs-Der ve Barbaros Muhtarlığı, etkinliğe katılan çocuklara, ailelerine ve destek veren tüm Barbaroslulara teşekkür ederek, doğayı koruma ve yeniden yeşertme çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

