**Bandırma’da Yangın Paniği: Elektrik Hattındaki Arızadan Kaynaklandı**
Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağına yakın bir bölgede çıkan yangın, çevre halkında büyük bir korku yarattı. Olayla ilgili elde edilen bilgilere göre, yangının sebebi, 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait Bursa Bandırma Transformatör Merkezi’nde meydana gelen yüksek gerilim hattındaki arızadan kaynaklandı.
Yangın Birden Üç Noktada Patlak Verdi
Yüksek gerilim hatlarında oluşan elektrik arkı nedeniyle, aynı anda üç ayrı lokasyonda yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle, bu alevler hızla yayılarak bölgede bulunan büyük saman balyalarına da sıçradı. Yangının ormanlık alana ulaşma tehlikesi belirmesi üzerine, yangın söndürme ekipleri hızla harekete geçti ve 3 farklı koldan müdahale başlatıldı.
Ekipler Yangını Kontrol Altına Aldı
Yangınla mücadelede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bandırma Grup Amirliği, Orman İşletme Müdürlüğü ve Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü (Merinos) Müdürlüğü’ne bağlı traktör, kepçe ve su ikmal araçları yoğun bir çalışma yürütüyor. Yangın, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü arazisi sınırlarında gerçekleştiği için, büyüme ihtimali endişeye yol açtı.
Yangının yayılmasını artıran rüzgarın yön değiştirmesi bahane olmasına rağmen, ekiplerin hızlı ve düzenli müdahaleleri ile yangın, ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Olay yerindeki soğutma çalışmaları hala devam ediyor. Ayrıca, bu bölgedeki daha önceki yıllarda da benzer yangın olaylarının yaşandığı öğrenildi.
Mahalle Sakinleri Tedirgin
Bölgedeki vatandaşlar, aynı yerde sık sık meydana gelen bu tür yangınlar dolayısıyla kaygılı bir şekilde bekliyor. Yangının çıkış nedenine dair teknik bir inceleme başlatılırken, gerekli hukuki süreçlerin de uygulamaya konulacağı bildirildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı