2026 yılında ‘İyileştiren Kütüphaneler' temasıyla kutlanan Kütüphane Haftası, Bandırma'da çeşitli etkinliklerle renkli anlara sahne oldu. Etkinlikler kapsamında, kütüphanelerden en çok yararlanan ve kitap okuma alışkanlığı ile öne çıkan öğrenciler, Kütüphane Müdürü Hasan Fidan tarafından ödüllendirildi.
Etkinlikte, özel bir okulda 3. sınıf öğrencisi olan Erva Bilge Şengören, bir yıl içerisinde 91 kitap okuyarak dikkatleri üzerine çekti. Bu başarıda ailesinin desteğinin büyük olduğunu vurgulayan Şengören, annesi Merve Şengören'in sürekli teşvik edici olduğunu ifade etti.
Küçük yaşına rağmen disiplinli bir okuma alışkanlığı edindiğini belirten Erva Bilge Şengören, ‘Zamanımı iyi kullanıyorum. Kitap okumak için kendime düzenli saatler ayırıyorum. Teknolojiyle de iç içeyim, telefon kullanıyorum ama okumayı asla ihmal etmiyorum' dedi.
Ayrıca, kütüphaneyi düzenli kullanan diğer öğrencilerden Attila Dağlı ve Elif Özmutlu da örnek kullanıcılar arasında yer aldı.





