Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da İthal Büyükbaş Hayvanlar Yüzen Krize Dönüştü, Vatandaşlar Kötü Koku ve Sineklerden Şikayetçi

Bandırma’nın Çelebi Limanı’nda 8 gündür bekleyen “Spiridon-II” gemisindeki ithal büyükbaş hayvanlar, pasaport bilgileriyle küpe numaraları arasındaki uyuşmazlık yüzünden tahliye edilemiyor. Vatandaşlar kötü koku ve sineklerden şikayetçi; yerel halk, durumu duyarsızlık olarak değerlendiriyor. Hayvanların geri iadesi de mümkün değil, bu durum hem çevre hem de sağlık için risk oluşturuyor.

Bandırma'nın Çelebi Limanı'nda 8 gündür bekleyen "Spiridon-II" gemisindeki ithal büyükbaş

Bandırma’da İthal Hayvan Gemi 8 Gündür Limanda Bekliyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, “Spiridon-II” adlı gemide taşınan çok sayıda ithal büyükbaş hayvan, 8 gündür Çelebi Limanı’nda bekletiliyor. Hayvanların pasaport bilgilerinin ve küpe numaralarının uyuşmazlık göstermesi, ithalat onayının verilmemesine sebep oldu. Bu durum, hem tahliye işlemlerinin gerçekleştirilememesine hem de çevrede ciddi bir kirlilik sorununa yol açtı.

İthal Hayvanların Gecikmesi Sıkıntı Yarattı

İddialara göre, olayın ardından çevre mahallelerde kötü kokular ve artan sinek sorunları baş göstermeye başladı. Paşabayır ve Paşakent sakinleri, yaşadıkları kötü koşullar sebebiyle kapı ve pencerelerini açmakta zorluk çektiklerini ifade ediyor. Bir mahalleli, “Geminin gelişinin ardından havayı solumakta zorlanıyoruz. Her rüzgarda o kötü koku tüm şehri sarıyor,” şeklinde konuştu.

Açıklama Yok, Duyarsızlık Eleştiriliyor

Vatandaşlar, hem Çelebi Limanı’nın hem de sorumlu kurumların konuyla ilgili sessiz kalmasını ise “duyarsızlık” olarak değerlendiriyor. “Şehrin tam ortasında bir çevre felaketi yaşanıyor, kimse bu duruma müdahale etmiyor,” diyen bazı yurttaşlar, yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu.

Canlı Hayvanların Durumu Kritik

Hayvanların aç kalmamaları için limanda yem takviyesi yapıldığı öğrenilse de, geminin mevcut durumu giderek kötüleşiyor. İthalat gerçekleştirilen ülkenin geri kabul şartlarının olumsuz olması, bu hayvanların ne tahliye edilebilmesini ne de geri gönderilebilmesini sağlıyor. Hayvanların beklemesi, hem hayvanların sağlığı hem de halk sağlığı açısından önemli bir tehlike arz ediyor.

Uzmanların verdiği bilgiler doğrultusunda, “Canlı hayvan taşımacılığı gibi yüksek çevresel riske sahip işlemler, şehir merkezine bu kadar yakın yerlerde gerçekleştirilmekten kaçınılmalıdır. Bandırma halkı bu durumdan etkilenmektedir,” şeklinde uyarılar mevcut.