İlköğretim Haftası Kutlamaları Bandırma’da Başladı
Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlköğretim Haftası kutlamalarını düzenleyerek etkinliğe Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle start verdi.
Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden resmi tören, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Resmi programın ardından etkinlik, 17 Eylül İlkokulu’nda sürdürüldü.
Önemli İsimler Katıldı
Kutlamalara Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Spor Müdürü İsmail Güzsoy, gaziler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.
Okul Müdürü Hasan Şahin’in açılış konuşmasının ardında, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Aslan, ilköğretimin birey ve topluma sağladığı katkılara vurgu yaparak, “Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve seslerindeki neşe, bize eğitim sürecinin yalnızca bilgi aktarımı olmadığını hatırlatıyor. İlköğretim hayatın temel yapı taşını oluşturuyor. Bir ağacın kökleri ne kadar güçlü olursa, milletin geleceği de çocukların aldığı eğitimle o denli sağlam olacaktır,” dedi.
Öğrenciler Değerlerle Eğitilecek
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemine de değinen Aslan, öğrencilerin yalnızca akademik bilgiyle değil, aynı zamanda ahlaki sorumluluklarla ve topluma fayda sağlayacak bir vizyonla yetiştirileceğini vurguladı. Konuşmasının devamında öğretmenler, öğrenciler ve velilere seslenen Aslan, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılı’nı güçlendirecek olan şeyin ortak çaba olduğunu belirtti. Aslan, “Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenleri saygı ve şükranla anıyorum,” ifadelerini kullandı.
Etkinlik kapsamında öğrenciler, şiirlerini okuduktan sonra 17 Eylül İlkokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘Mümtaz Şahsiyetler’ Zeybek Gösterisi, Meslekler Tanıtımı Gösterisi ve ‘Parla Müziği ile Bayrak’ gösterileri büyük ilgi topladı. Ayrıca, bir grup 4. sınıf öğrencisi, anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerine “Hoş Geldiniz” çiçeği takdim etti.
Bandırma’da neşeyle karşılanan İlköğretim Haftası, öğrencilerin sergilediği gösterilerle renklendi ve katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
“TATLI KEŞİFLER PROJESİ: BUTİK PASTA VE EL SANATLARI SERGİSİ”, ERZURUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ’NİN EŞİ AZİME ÇİFTÇİ’NİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
“TATLI KEŞİFLER PROJESİ: BUTİK PASTA VE EL SANATLARI SERGİSİ”, ERZURUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ’NİN EŞİ AZİME ÇİFTÇİ’NİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
“TATLI KEŞİFLER PROJESİ: BUTİK PASTA VE EL SANATLARI SERGİSİ”, ERZURUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ’NİN EŞİ AZİME ÇİFTÇİ’NİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
VODAFONE TÜRKİYE CEO’SU ENGİN AKSOY