Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bandırma’da Dar Kavşakta Tır Dorsesi Koptu, Sürücüler Çözüm İstedi

    Balıkesir’in Bandırma ilçesinde TIR trafiği sorunları devam ediyor. 10 NP plakalı tır, dar bir kavşakta dönüş yaparken dorsesinin dingilinin kopmasıyla trafiği tek şeride düşürdü. Şoförler, dar alanın genişletilmesi ve güvenli işaretlemelerle alternatif yollar talep ediyor.

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde TIR trafiği sorunları devam ediyor. 10 NP

    Bandırma’da Tır Dönüşü Sırasında Kaza

    Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, tırların kullandığı yolda dönüş esnasında dorsenin dingilinin kopması sonucu bir kaza meydana geldi.

    Bandırma, liman şehri olmasının yanında günden güne artan tır trafiği ile birlikte trafikte sorunlar yaşamaya başladı. Liman Yolu Caddesi üzerinden sevkiyat gerçekleştiren ağır taşımacılık yapan araçlar, Ayyıldız Mahallesi’ne girmemek için Erdek Caddesi yönünde bulunan kavşak üzerinden U dönüşü yapmakta. Ancak bu kavşağın dar olması, araçların güvenliğini sağlamakta zorluklar yaratıyor.

    Dingilin Kopması, Olayın Ciddiyetini Gösterdi

    Yaşanan olay, durumu bir kez daha gözler önüne serdi. 10 NP plakalı tır, kavşağın dar yapısı nedeniyle dönüş yaparken dorsesinin dingilinin kopması ile sarsıntılı bir an yaşandı. Tır sürücüsü ani bir gürültü sonrası hemen aracı kontrol ederek kazanın olup olmadığını anlamaya çalıştı. Tır, yolun ortasında kalarak trafik akışını kısa süreliğine bir şeride düşürdü.

    Olay yerine gelen vinç yardımıyla tır dikkatli bir şekilde yol dışına çekildi ve yol tekrar trafiğe açıldı. Fakat kazanın ardından tırın lastiğinde de hasar oluşmuşken asfalt zemininde de hasar tespit edildi.

    Tır Şoförlerinden Çözüm İsteği

    Bölgede tır kullanımı yapan şoförler, Bandırma’da bu yoldan geçen ağır araç sürücülerinin sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. Benzer manevralar sırasında sürekli olarak araç hasarları yaşandığını ifade eden şoförler, Ayyıldız Mahallesi’ndeki dar kavşağın genişletilmesi, uygun işaretlemenin yapılması ve alternatif güzergahların oluşturulması çağrısında bulundu. Şoförler, sorunlarını şu sözlerle dile getirdi: “Liman Yolu Caddesi’nden geçip Ayyıldız’a girmemek için U dönüşü yapmak zorundayız ama bu kavşak ne yazık ki dar ve güvenli değil. Tırlar için uygun değil. Hem yollarımız zarar görüyor hem de biz sürekli risk altında kalıyoruz. Buraya bir çözüm bekliyoruz.”

    Tır yoğunluğunun olduğu bu alanda kalıcı çözümler üretmek için yerel yönetimler ve ilgili birimlerin harekete geçmesi gerekmektedir.