Bandırma’da Tefecilik Operasyonu: 7 Gözaltı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde tefecilik yaptığı belirlenen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Bandırma ve Bursa’da eş zamanlı olarak düzenlenen bu operasyonda, toplamda 7 şüpheli yakalandı.
Yüksek Meblağlı Senet Hileleri ve Yakalamalar
Yapılan araştırmalar sonucunda, bazı şüphelilerin oto alım-satımı bahane edilerek nakit paraya ihtiyaç duyan vatandaşlara yüksek limiti olan senetler imzalattıkları ve bu senetleri zorla tahsil ettikleri belirlendi. Bu doğrultuda düzenlenen operasyon, hedef alınan 7 kişinin tamamının yakalanmasıyla sonuçlandı.
Çok Sayıda Suç Delili Ele Geçirildi
Şüphelilerin evleri ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, suçla ilişkili olduğu değerlendirilen pek çok delil bulundu. Elde edilenler arasında toplam değeri 28 milyon 100 bin Türk Lirası olan çek ve senetler, 150 bin Türk Lirası nakit para, suç faaliyetlerine dair bilgilerin yer aldığı ajandalar, dijital materyaller, çeşitli belgeler ve kaşeler yer aldı.
Olayla ilgili olarak başlatılan adli tahkikatın devam ettiği öğrenildi.