Balıkesirli Gençler, Atatürk’ün Anıtkabir Ziyaretiyle 87. Yıl Dönümünü Kutladı

1 Min Read

Atatürk’ü Anmak İçin Gençlerden Anıtkabir Ziyareti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gençlik Merkezlerinde eğitim alan gençler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret ederek büyük bir anma gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önder Atatürk, gençliğe emanet ettiği Cumhuriyet’ten asla vazgeçilmeyeceğini gösteren bu etkinlik, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edildi. Avlu, Hasan Basri Çantay, Bandırma ve Edremit Gençlik Merkezlerinden gelen öğrenciler, 10 Kasım’da Anıtkabir’e doğru yola çıkarken Ankara’ya ulaştıklarında, kendilerini Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz ve dernek üyeleri karşıladı.

Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkma Vurgusu

Yıllardır süregelen bu gelenekle, Balıkesirli gençler, Anıtkabir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarak Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerine olan bağlılıklarını tekrar ifade ettiler. Gençler, “Bu gezi için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a teşekkür ederiz. 87 yıl önce aramızdan ayrılan Atatürk’ün anısına burada bulunmak bizim için çok önemliydi. O’nun izinden giderek Cumhuriyet değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz,” açıklamasında bulundular.

Ziyaret sırasında Anıtkabir’in müze bölümünü ve tören alanını gezen gençler, duygusal anlar yaşarken, Atatürk’ün mirasını yakından deneyimlemenin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirttiler. Bu anlamlı etkinlik, gençlerin, ülkesine ve değerlerine sahip çıkma kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version