Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi; vatandaşlar panik yaşadı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bugün saat 15.35’te meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, Bursa ve çevresinde paniğe yol açtı. Sarsıntı sonrası hasar olmadı, ancak AFAD vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bugün saat 15.35'te meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki

Balıkesir’de 4.9 Büyüklüğünde Deprem Oluştu

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.9 olarak kaydedildi. Bu sarsıntı, Bursa ile çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 15.35’te gerçekleştiğini ve 11.02 kilometre derinlikte oluştuğunu bildirdi. Sarsıntının, Balıkesir ili genelinde güçlü bir şekilde hissedildiği, Bursa, Manisa, Kütahya ve Çanakkale gibi komşu illerde de etkili olduğu aktarıldı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak değerlendirdi.

Bahsi geçen deprem, özellikle Bursa’da halk arasında kısa süreli bir paniğe yol açtı. Çoğu vatandaş, bulundukları binalardan çıkarak dışarıya çıktı. Dağıtılan ilk bilgiler doğrultusunda can veya mal kaybının olmadığı bildirildi. Yetkililer, bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı ve insanların resmi duyuruları takip etmeleri gerektiğini belirtti. AFAD, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşların dikkatli olmaları adına uyarıda bulundu. Hasarlı yapılardan uzak durulması ve güvenli bölgelerde beklenilmesi gerektiği vurgulandı.