Balıkesir’de Trafik Kazası: Motosiklet Sürücüsü ve Yaya Yaralandı
Balıkesir’in Altıeylül ilçesine bağlı Sütlüce Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında bir motosiklet sürücüsü ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yaya yaralandı.
Olayın detaylarına göre, 10 AOL 365 plakalı motosikletin sürücüsü B.B., Soma Caddesi üzerinde ilerlemekte iken aniden yola çıkan yaya B.A. ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle 17 yaşındaki motosiklet sürücüsü B.B. hafif yaralanırken, 24 yaşındaki yaya B.A. ise ağır yaralanma durumu ile hastaneye kaldırıldı.
Trafik Kurallarına Uyulmamış
Kazanın ardından, olay yerine intikal eden polis ekipleri yaptıkları incelemede hem sürücü B.B.’nin hem de yaya B.A.’nın trafik kurallarını ihlal ettiğini tespit etti. Yayanın yaklaşık 100 metre mesafede bulunan yaya geçidi yerine yola ortadan girmesi dikkat çekerken, motosiklet sürücüsünün de hızını yol ve trafik koşullarına göre ayarlamadığı belirtildi.
Polis, kazayla ilgili soruşturmayı başlatırken, yalan yanlış bilgi verilmemesi adına detayları netleştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu tür olayların yaşanmaması için vatandaşların trafik kurallarına uyması gerektiği tekrar hatırlatıldı.